Budi dio naše mreže

Ključna riječ: komisija-hbk-iustitia-et-pax

10 PITANJA Tko i zašto u Hrvatskoj nameće rodnu ideologiju?

Komisija „Iustitia et pax“ Hrvatske biskupske konferencije objavila je u srijedu 10. srpnja 2024. priopćenje u povodu najave uvođenja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pozivaju sve odgovorne u državi i društvu da i u okviru kritične demografske slike hrvatskoga naroda promisle je li potrebno ili pogubno uvoditi rodne studije u visokoobrazovni sustav Republike Hrvatske te o dalekosežnim posljedicama koje takvi studiji mogu imati na odgoj djece i mladih i opće dobro hrvatskoga društva.

Pandemija bolesti Covid-19: ispit solidarnosti i bratstva

"Javnost, dakako, ima pravo znati i preispitivati odluke i mjere nadležnih državnih tijela. To je u srži demokratskog pluralizma i različitosti koja obogaćuje društvo. Međutim, širenje teorija zavjere, panike, negiranje osobne odgovornosti i zanemarivanje prava i zdravlja drugih, te ignoriranje ne samo znanstvenih spoznaja već i vidljive stvarnosti oko nas nije prihvatljivo, jer pridonosi zbrci i neredu koji su nam svima najmanje potrebni", stoji, između ostalog, u poruci Komisije HBK "Iustitia et pax“ vezanoj za pandemiju Covida-19 koju su članovi Komisije nazvali "ispitom solidarnosti i bratstva".

Udomiteljstvo je isključivo u službi djetetove dobrobiti

Donosimo priopćenje Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax naslovljeno "Izjava o Odluci Ustavnoga suda Republike Hrvatske u svezi s ustavnošću Zakona o udomiteljstvu". Poruku su predstavili u prostorima HBK u Zagrebu u srijedu, 4. ožujka tajnik Komisije prof. dr. Vladimir Dugalić i član Komisije prof. dr. Nenad Hlača.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja