Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kokain

ARGUMENTI "Organizirani kriminal pomoću zarade od kokaina razvija svoje koruptivne mreže i vlada hrvatskim društvom"

U Argumentima HKR-a 14. listopada bilo je riječi o razlozima enormnog povećanja potrošnje droga u Hrvatskoj u zadnjih šest godina. Tko je sve zakazao u sustavu, što se radi na prevenciji ovisnosti, kakav je odgovor represivnog i pravosudnog aparata tim više što su konzumenti najviše mladi odrasli i maloljetnici, u emisiji su pokušali odgovoriti prof. Slavko Sakoman, psihijatar koji je većinu svog života posvetio borbi protiv ovisnosti o drogama, dr. Mirjana Orban, voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti iz NZJZ "Andrija Štampar" i Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga u Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

Znate li što je "woke coke"?

Psihijatar Ivan Ćelić, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče u Zagrebu, na društvenim je mrežama pisao o "etički dobivenom" kokainu namijenjenom socijalno osvještenijim konzumentima koji su drogu iz "etičkih izvora" spremni platiti 25 posto više.

„Hrvatska Vlada uopće nije zabrinuta što je potrošnja kokaina u zadnjih pet godina porasla za 300 posto”

Porast konzumacije droga i mogućnosti suzbijanja i prevencije, bile je teme HKR-ovih "Argumenata" u srijedu. O njima su govorili voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Andrija Štampar”, psihijatrica Mirjana Orban, dugogodišnji predstojnik Klinike za ovisnosti u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu psihijatar Slavko Sakoman, dugogodišnji predstojnik Klinike za ovisnosti u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu te ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade RH Željko Petković.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja