Budi dio naše mreže

Ključna riječ: karmelicanke

Kako je Gospin osmijeh ozdravio sv. Malu Tereziju

Sv. Mala Terezija, karmelićanka i najmlađa naučiteljica Crkve, u četvrtoj godini života izgubila je majku. Taj ju je gubitak toliko pogodio da je više godina patila od neizlječive bolesti i bila depresivna. Ozdravila je nakon što joj se Gospa nasmiješila i pogledala ju majčinskom nježnošću, poslije toga događaja nestale su sve njezine bolesti, a započela je obiteljska pobožnost Gospi s Osmijehom, zapisao je fra Ante Branko Periša u svibanjskom broju časopisa „Marija”. Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

Karmelićanka sestra Marija od Boga položila doživotne zavjete!

"Poslani smo u svijet ljudima za potrebe Crkve i zajednica, svih koji su odbačeni, na rubu društva, za koje smo dužni moliti, biti sol zemlje i svjetlo svijeta. U toj zadaći jedna sveta sestra karmelićanka za današnji svijet ima itekako veliku ulogu svojim molitvama i duhovnim zalaganjem štititi i biti bedem društva u borbi s izazovima svijeta".

"Svoje srce i svoj život poklanjamo Gospodinu za sve, za mnoge!" Osamdeset i druga obljetnica prvog Karmela u Hrvatskoj

Trenutno je u Karmelu u Brezovici 25 sestara, od toga 23 sa svečanim zavjetima. Ove je godine Gospodin zaista blagoslovio našu kuću i imali smo do sada već četiri svečano zavjetovane redovnice i, ako Bog da, u listopadu očekujemo još jedne svečane zavjete. Posebna je to milost jer ove godine slavimo 80 godina kako je Karmel stupio na tlo Hrvatske. Što se tiče zavjeta, to su evanđeoski savjeti čistoće, siromaštva i poslušnosti. Oni se temelje na riječima i primjeru našeg gospodina Isusa Krista i dar su Duha Crkvi. Mi iz bližega želimo nasljedovati način života što nam ga je ostavio naš Gospodin i izabrao ga za sebe i svoju majku. I to činimo upravo javnim i svečanim zavjetovanjem evanđeoskih savjeta jer bosonoga karmelićanka posvećuje se Bogu po Crkvi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja