Budi dio naše mreže

Ključna riječ: internet

ARGUMENTI Sakramenti preko Interneta – da ili ne?

Tema emisije ''Argumetni'' HKR-a u ponedjeljak, 3. veljače bila je primanje sakramenata preko interneta – da ili ne? Je li moguća ispovijed preko mobitela, aplikacije, Interneta? Što je važno znati o sakramentima, znaju li današnji vjernici, pogotovo mladi, klečati pred živim Bogom i gdje naći živoga Boga? Gosti emisije bili su profesor s Katedre dogmatike KBF-a u Zagrebu dr. sc. Anton Tamarut, studentski kapelan u Zagrebu don Damir Stojić i povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec, a urednica Tanja Maleš.

Jeste li svladali internetski bonton?

Velikim slovima, bojama i mnoštvu upitnika i uskličnika te raznim emotikonima nije mjesto u online komunikaciji. Naime, na internetu velika slova znače vikanje, a u uskličnici i upitnici doprinose neugodnim odnosima. Uz to, svojeg sugovornika ćete na taj način zbuniti jer neće razumjeti značenje.

Znate li što su to "fake news"?

"Jako velik broj građana, ne samo u Hrvatskoj, ne razumiju što su to zapravo mediji. Medijska pismenost je važna kako bi se snalazili u medijskom okruženju", objasnio je dr. sc. Mato Brautović, redoviti profesor na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku u razgovoru za HKR govoreći o postojanju tzv. "fake newsa".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja