Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gospa-remetska

VIDEO Svečana procesija s likom Gospe Remetske

Nakon euharistijskoga slavlja blagdana Male Gospe na vanjskom oltaru remetskog svetišta, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je i procesiju u kojoj je ulicama remetske župe nošen čudotvorni kip Gospe Remetske. U procesiji je sudjelovalo oko 10.000 vjernika. Procesija je, nakon misnoga slavlja, krenula ulicama župe, a kip su nosile djevojke i mladići u narodnim nošnjama.

Tajna kipa Majke Božje Remetske

Na blagdan Male Gospe kip Majke Božje Remetske će, prvi put nakon više od 80 godina, u procesiji biti nošen ulicama remetske župe. Nakon toga bit će pohranjen na sigurno, s obzirom da započinje obnova remetske crkve, stradale u potresima u ožujku i prosincu 2020. godine. A znate li povijest ovoga čudotvornog kipa?

Remetskoj Gospi, Majci i Najvjernijoj odvjetnici Hrvatske, pješačio je kardinal Franjo Kuharić s Kaptola

"Nadbiskup Franjo Kuharić nikad se nije umarao tako da je na Veliku Gospu prije podne slavio svečanu svetu misu u Mariji Bistrici, gdje je i homiliju izrekao, ostao tamo na objedu, potom se vratio na Kaptol da bi došao ovdje u pola šest poslije podne i u osamnaest sati predvodio svečanu svetu misu ovdje na otvorenom u našem vrtu. Tu bi ponovo izrekao drugu homiliju. Dakle, nije on ponavljao ono s Marije Bistrice. Uvijek se pripremao Marija Bistrica – Remete."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja