Budi dio naše mreže

Ključna riječ: george-floyd

Kardinal Turkson: Kao Katolička Crkva ono što sada možemo učiniti za Georgea Floyda je moliti

Osvrnuvši se na prosvjede diljem Amerike zbog ubojstva Georgea Floyda, kardinal Peter Turkson, pročelnik Dikasterija Svete Stolice za promicanje cjelovitoga ljudskoga razvoja, pozvao je na međureligijski ekumenski događaj koji bi okupio ljude na molitvu: "Kao Katolička Crkva, to je ono što sada možemo učiniti, moliti za Georgea. Bilo bi lijepo kada bi se organizirao veliki molitveni događaj koji bi okupio ljude. Dao bih im mogućnost da izraze svoju opterećenost srdžbom, no na način koji je zdrav, religiozan i koji donosi ozdravljenje."

"Ne mogu disati": Riječi koje progone i podsjećaju na svetost života

Ne mogu disati poručile su šume na početku 2020. kada je Australija bila opkoljena požarima. Ne mogu disati pomislili su tisuće migranata diljem cijele planete. Ne mogu disati bio je osjećaj koji su dijelili svi ljudi u svijetu nakon proglašenja pandemije. Ne mogu disati bile su posljednje riječi George Floyda. Jesmo li pretjerali? Je li došlo vrijeme da čovjek, nastao iz daha Božjega, izgubi vlastiti? Je li vrijeme da Adam, stvoren iz praha, nestane u njemu? Ili je pak vrijeme promjene - vrijeme za ljubav prema bližnjemu?

Katolici u Americi mole za mir i iscjeljenje

Koliko puta možete nešto reći i nadati se da će vas netko čuti? Koliko puta doživjeti nepravdu? Koliko puta vaše riječi, ali i ljudska bića mogu biti odbačena prije nego li se nešto promijeni? Sve to pitaju se katolici u Americi razapeti između kruga nasilja, nade i neizvjesnosti.

Katolički biskupi SAD-a bijesni i zgroženi zbog smrti Georgea Floyda

Biskupi Sjedinjenih Američkih Država naveli su da su „slomljena srca, zgroženi i bijesni zbog videa u kojem je još jedan Afroamerikanac ubijen pred našim očima“, prenosi CNS. Biskupi su istaknuli da ne mogu zažmiriti na zvjerstva, a istovremeno naglašavati važnost poštivanja svakog ljudskog života.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja