Budi dio naše mreže

Ključna riječ: framasi

Tragovi sv. Franje u životima mladih

Povodom blagdana sv. Franje donosimo iskustvo jedne framašice, sada članice Franjevačkoga svjetovnog reda, kao poticaj svim vjernicima da svoju vjeru živimo u franjevačkom duhu, šireći mir i dobro!

Volontiranje na EXPO 2020 u Dubaiju bila mi je prilika za svjedočenje vjere nepoznatima i pripadnicima drugih religija

Završni je dan najveće svjetske izložbe EXPO 2020. Kroz šest mjeseci održavao se u futurističkom Dubaiju, arapskoj top-destinaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izlagalo je 190 država, među njima i Država Vatikan. Vatikanski paviljon vodili su franjevci konventualci. Tu zadaću su dobili od Papinskoga vijeća za kulturu, jer je dosta njih u službi na Bliskome Istoku. Fratri su, pak, trebali kao ispomoć mlade volontere i angažirali su njih 72-oje iz raznih zemalja svijeta. Tu sreću imali su i naši: Lea Banovac i Luka Božanović.

Odlazak na Brač je naš 'Tabor' - mjesto mira i Božje blizine

Malo Đakovo u srcu Slavonije i mala Postira na Braču u srcu Dalmacije već godinama nije teško povezati. Pogotovo je to slučaj kroz zadnji tjedan mjeseca kolovoza u kojem redovito iz godine u godinu, i tako već čitavo desetljeće, na svoju duhovno-ljetnu obnovu, okrepu i odmor dolaze na taj srednjodalmatinski otok članovi naše najbrojnije Franjevačke mladeži – Frame Đakovo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja