Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra3

Što lik sv. Josipa danas ima reći muškarcima, u vremenu muške krize identiteta

Dijete uči preko svog vlastitoga oca postati samostalan i samoinicijativan. Nije presudno hoće li se otac – u procijeni drugih – pokazati uzornim. Bitno je da je pristupačan djetetu i da ga prihvaća. U svijetu rada današnji očevi „blistaju“ što nisu uz svoju djecu – pa čak ako su fizički prisutni.

Prijateljstvo je dar - moli za svoje prijatelje

"Ako je Bog uistinu ljubav, onda je dar prijatelja darovan od Prijatelja – Boga. Prijateljstvo je ljubav i tko u prijateljstvu ostaje, u Bogu ostaje, i Bog u njemu. Samo ako smo svjesni i zahvalni Bogu darivatelju. Bogu koji je Ljubav", piše fra Luka Baković.

Kad pogledamo u Josipa sjetimo se ljubavi Božje za nas

"Zaista, mnogo se toga može reći o svetom Josipu, a nakana je ovoga teksta biti poticaj da svatko sam uđe u odnos s njime, da sam otkrije bogatstvo koje njegov život u sebi skriva, da mu se moli, da mu povjeruje i da se pouči od njega. Jer ako se sam Sin Božji dao poučiti od njega, zar nećemo i mi? Ako se sam Sin Božji s povjerenjem predao Josipu u ruke i zaštitu, zar nećemo i mi? I ako mu je sam Sin Božji povjerio svoj život, zar nećemo i mi", piše fra Ante Vukoja.

Usamljenost - bolest našega vremena

"Kršćanstvo razlikuje samoću i usamljenost. Usamljenost je opasna, jer čovjek ostaje bez ikoga. Samoća pak može biti prilika da se čovjek bolje upozna i raste. Razlika između samoće i usamljenosti jest u tome što u samoći dopuštam drugome (ili Drugome) da ispuni moju usamljenost", piše fra Josip Serđo Ćavar.

Ne obraćaj drugoga, nego sebe!

"Isus nas zove pojedinačno, zove nas našim imenom. On nije rekao da obratimo druge, nego da se mi obratimo i vjerujemo evanđelju. Što nam vrijede sva odricanja, što nam vrijedi sav post i molitve ako iz korizme nećemo izići bolji? Što nam vrijedi", piše fra Ante Mitar.

O doličnom primanju svete pričesti

"Povećanjem broja vjernika koji pričest primaju na ruke povećan je i broj onih koji to čine na pogrešan ili nedoličan način. Nadamo se da je uzrok tome neznanje te zbog toga želimo kratkim pojašnjenjem isto rasvijetliti i povratiti dostojanstvenost najuzvišenijem događaju naših života – sjedinjenju s našim Gospodinom", piše fra Ivan Slišković.

Fra 3 pozivaju na online duhovnu obnovu

Fra Serđo Ćavar na svom je Facebook profilu podijelio obavijest o duhovnoj obnovi koja će se u online obliku održati 23. siječnja u 16 sati. Duhovnu obnovu moći ćete pratiti preko Youtube kanala naziva Fra 3, a prenosit će se iz franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća BDM. U nastavku donosimo poveznicu na kojoj je omogućen pristup Youtube kanalu putem kojega je moguće pratiti duhovnu obnovu.

Fratar koji je volio put križa

"Prihvaćaš križ, grliš ga i nosiš. Padovi, ustajanja i ponovni pokušaji. Susreti koji mijenjaju život. I onda Kalvarija. Pribijen na njega. Pokazuješ da tvoje kraljevstvo nije od ovoga svijeta. Umireš na njemu raširenih ruku želeći me zagrliti, pognute glave želeći me poljubiti. Probodena srca želeći me primiti u njega. O moj Isuse, često si mi tako neshvatljiv", piše fra Marko Galić.

Mladi franjevac poručio: Radije ću, uz sve pogrde, ostati uz Crkvu do kraja, nego se odmaknuti od nje!

"Sotona je otac laži (Iv 8,44) i njemu zasigurno odgovara ovakav odnos prema pastirima Crkve. Njegov je cilj odvesti nas od Crkve, jer jedino je u njoj istina, a bez biskupa nema ni Crkve. Šireći ovakve poruke upravo pripomažemo takvom razvoju događaja. Ljudi koji nisu baš učvršćeni u vjeri povest će se za našim "prorocima" i nastat će nova sekta "pravovjernih" kojima ne treba Crkva jer oni znaju što Bog misli", istaknuoje fra Vinko Brković u svome promišljanju o aktualnoj pandemiji koronavirusa, snažnom potresu koji je pogodio Zagreb te svima onima koji ove događaje tumače kao posebnu Božju kaznu. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja