Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra3

Fra 3 pozivaju na online duhovnu obnovu

Fra Serđo Ćavar na svom je Facebook profilu podijelio obavijest o duhovnoj obnovi koja će se u online obliku održati 23. siječnja u 16 sati. Duhovnu obnovu moći ćete pratiti preko Youtube kanala naziva Fra 3, a prenosit će se iz franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća BDM. U nastavku donosimo poveznicu na kojoj je omogućen pristup Youtube kanalu putem kojega je moguće pratiti duhovnu obnovu.

Fratar koji je volio put križa

"Prihvaćaš križ, grliš ga i nosiš. Padovi, ustajanja i ponovni pokušaji. Susreti koji mijenjaju život. I onda Kalvarija. Pribijen na njega. Pokazuješ da tvoje kraljevstvo nije od ovoga svijeta. Umireš na njemu raširenih ruku želeći me zagrliti, pognute glave želeći me poljubiti. Probodena srca želeći me primiti u njega. O moj Isuse, često si mi tako neshvatljiv", piše fra Marko Galić.

Mladi franjevac poručio: Radije ću, uz sve pogrde, ostati uz Crkvu do kraja, nego se odmaknuti od nje!

"Sotona je otac laži (Iv 8,44) i njemu zasigurno odgovara ovakav odnos prema pastirima Crkve. Njegov je cilj odvesti nas od Crkve, jer jedino je u njoj istina, a bez biskupa nema ni Crkve. Šireći ovakve poruke upravo pripomažemo takvom razvoju događaja. Ljudi koji nisu baš učvršćeni u vjeri povest će se za našim "prorocima" i nastat će nova sekta "pravovjernih" kojima ne treba Crkva jer oni znaju što Bog misli", istaknuoje fra Vinko Brković u svome promišljanju o aktualnoj pandemiji koronavirusa, snažnom potresu koji je pogodio Zagreb te svima onima koji ove događaje tumače kao posebnu Božju kaznu. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

FRATRI TRAGAJU Hercegovački franjevci predstavljaju knjigu o čovjekovoj potrazi za odgovorima na životna pitanja

Internet stranica bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra3.net obilježava svoju 15. godišnjicu postojanja. Tim povodom izdali su knjigu "Fra3 tragaju", skup eseja koji su objavljeni u posljednjih nekoliko godina na stranici braće bogoslova, mladih fratara koji svake nedjelje i radnoga dana poslužuju kod oltara.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja