Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-tomislav-pervan

Bog je unišao u zli svijet i Isus je znak našega Boga u svijetu

"Bog šalje svoga Sina u svijet koji je zaslužio ne ljubav, nego Božji gnjev i srdžbu. Svijet je u Ivanovu poimanju izgubljeno čovječanstvo koje se grijehom udaljilo od Boga. Bog je odlučio spasiti svijet i zato šalje najdragocjenije što ima: Svoga Sina. To je čudo Božje ljubavi, to je čudo Novoga zavjeta", piše fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan: Čudo Svetoga ognja u Jeruzalemu

Na Veliku subotu (prema julijanskom kalendaru) – i ove 2022. godine to je 23. travnja - skupljaju se vjernici u veliku mnoštvu u Crkvu svetoga Groba, dan kad se s neba spušta oganj koji pali svijeće i svjetiljke u svetome prostoru. Takve i slične opise i riječi pronaći ćemo u mnogim vodičima za Svetu Zemlju.

FRA TOMISLAV PERVAN: "Bez Božjeg blagoslova nema uspjeha u životu"

"I danas stoji Isus na obali – to je zapravo poruka cjelokupnoga Evanđelja: Isus je tu, on nas ne ostavlja same. Uvijek je s nama. Ono oslovljavanje s ‘Dječice’ – jedinstveno je u svim evanđeljima. Neponovljivo. Toplo i očinski. Kao da nas pušta da radimo uzalud, da bi nas dozvao k pameti i vratio k izvornom poslanju", piše fra Tomislav Pervan.

FRA TOMISLAV PERVAN: "Uskrs daje smisao našemu životu, smisao postojanju Crkve"

"U Isusu se susreću Bog i čovjek, božanstvo i čovještvo, u njemu se nepomiješano, ali i nerazdvojno sjedinjuju. I on postaje otvorenim prostorom koji treba zahvatiti sve ljude. Isus Krist – Uskrsli jest naš zadani životni cilj. Nije on nikakav fantom, nikakva utvara ili pak duh, nego živi u novoj dimenziji, protežnici Duha koga šalje i svojima. S njim započinje sve, s njime svršava sve. Učenicima Isus nalaže: Vi ste tomu svjedoci. – To je i naše poslanje u suvremenom svijetu koje je otjeralo Boga iz svoje sredine: Biti svjedoci veće nade i budućnosti u Isusu Kristu i unositi u svijet „atomsku energiju“ ljubavi", piše fra Tomislav Pervan.

FRA TOMISLAV PERVAN "Nepoznavanje Sina ravno je nepoznavanju Oca"

Hercegovački franjevac fra Tomislav Pervan osvrnuo se na evanđelje dana, u utorak 5. travnja, u kojemu ponovno slušamo o njegovu poslanju od nebeskog Oca s kojim je jedno i bez kojega ne bi mogao ništa učiniti. Također, Isus upozorava farizeje na smrt u grijehu pozivajući ih da se obrate i povjeruju da Krist dolazi od Oca i vrši njegovu volju. U nastavku prenosimo promišljanje fra Tomislava Pervana.

Ono što čini Sin, čini zapravo sam Otac preko Sina

Otac je predao sav sud nad svijetom Sinu. Ne znači to da se Otac povukao iz svijeta. Ne, nego je smisao: Ono što čini Sin, čini zapravo sami Otac preko Sina. Odluka konačnoga budućega suda bit će identična s odlukom, krizom koju proizvodi sama Isusova osoba u ljudima: Isus dijeli ljude u dva tabora, vjernike i nevjernike, one koji će ići u život i one koji su određeni za propast, jer nisu povjerovali Ocu u Sinu.

FRA TOMISLAV PERVAN Trebamo zagledati u Isusa, liječnika duše, tijela i srca

"Čovjek je cijeli život ogorčen na sve: Na sebe, svoju bolest, ljude oko sebe koji su sebični, na samoga Boga. Ali je uzrok bolesti dublje, u grijehu. On ga je držao paraliziranim. Isus ga cjelovito liječi: Čovječe, ustani! Uskrsni, čovječe! Uzmi svoju postelju i idi kući!", poručuje fra Tomislav Pervan.

Kako izgleda tvoja svakodnevna molitva?

"Ponovno jedna dobra lekcija iz Isusovih usta spram prave i krive, lažne i prijetvorne pobožnosti. Ne smijemo se ponašati kao da bi se Bog trebao nama nakloniti, biti nama zahvalan što smo učinili ovo ili ono u životu za njega. I kao da bi nas on treba potapšati po ramenima govoreći: 'Da, samo tako! Naprijed! Na pravom si putu!'", poručuje fra Tomislav Pervan.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja