Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-ivica-jagodic

FRA IVICA JAGODIĆ Vukovar je grad kulture, tradicije i žrtve

"Pokušavamo Vukovar prezentirati kao grad kulture, grad koji ima veliku tradiciju i povijest, a ponajviše se ipak zaustavimo na onoj žrtvi koju je Vukovar pretrpio 1991. godine" rekao je gvardijan Franjevačkoga samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić. Gostujući kod urednice Katarine Varenice u Kulturogramu HKR-a 16. studenog poveo nas je u obilazak postava Franjevačkog muzeja.

VUKOVAR: Postavljen spomen-popis svih vukovarskih žrtava u Domovinskom ratu

„Ovime se iskazuje trajan spomen svim vukovarskim žrtvama u Domovinskom ratu, što nas i povijest obvezuje kako se niti jedna žrtva ne bi zaboravila te kako se u budućnosti žrtva Vukovara i Vukovaraca ne bi umanjila ili krivo navodila i interpretirala (...) U molitvi i u ovome vjerničkom zajedništvu iskazan je pijetet svima nevino stradalima koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, bez obzira na nacionalnost, poginuli, nestali, zatočeni ili stradali na bilo koji način."

Podignut trajan spomen svim vukovarskim žrtvama u dvorištu Franjevačkog samostana

Uoči Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u ponedjeljak će se s početkom u 18.30 sati slaviti misa za vukovarske žrtve u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova koju će predvoditi pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić, a potom će se održati i molitva u dvorištu Franjevačkog samostana u prigodi postavljanja Popisa vukovarskih žrtava u Domovinskom ratu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja