Budi dio naše mreže

Ključna riječ: feljton

Ma kakvo dobro učinio "Dobri duh Zagreba“, „Anđeo siromašnih“, „Apostol gradskih siromaha i očajnika“ želio je učiniti bolje

Zapravo je sav svoj život neprestano bio u potrazi za bijednikom, i što bi on bio u težoj situaciji i većoj potrebi, pater bi s više upornosti tražio rješenja. Nas je poticao na darivanje drugima onako kako tko može i zna, a sam je to činio nesebično svom snagom tijela i duha. Čuvao je „Kap“ kao najveću vrijednost uz Gospodina. Bila mu je poput zraka koji je udisao da bi mogao živjeti, a svoje je „kapljice“ brižno bodrio u radu, molitvi i očuvanju identiteta udruge, vjernosti temeljima na kojima je nastala pružajući cjelovitu pomoć starim i nemoćnim osobama o kojima se nema tko brinuti, a koje nisu u stanju same brinuti o sebi. Pater Antun Cvek, bio je duhovnik i duhovni savjetnik udruge sve do svoje smrti, a upravo po njegovoj želji, kao duhovnik „Kapi dobrote“ naslijedio ga je pater Zdravko Jelušić. Osebujna karizma koju je posjedovao, ostala je samo njegova...

Župe bl. Alojzija Stepinca (4/4): Bestovje-Novaki-Rakitje

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, donosimo posljednju u nizu od četiri reportaže iz župa posvećenih našem Blaženiku. U Zagrebačkoj nadbiskupiji one se nalaze u Bestovju-Novakima-Rakitju, Velikoj Gorici, na Trnjanskoj Savici u Zagrebu i u Dugoj Resi.

Župe bl. Alojzija Stepinca (3/4): Velika Gorica

Uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca kojeg slavimo 10. veljače, donosimo reportaže iz župa posvećenih našem Blaženiku. U Zagrebačkoj nadbiskupiji one se nalaze u Bestovju-Novakima-Rakitju, Velikoj Gorici, na Trnjanskoj Savici u Zagrebu i u Dugoj Resi.

Župe bl. Alojzija Stepinca (1/4): Trnjanska Savica

Uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca kojeg slavimo 10. veljače, donosimo reportaže iz župa posvećenih našem Blaženiku. U Zagrebačkoj nadbiskupiji one se nalaze u Bestovju-Novakima-Rakitju, Velikoj Gorici, na Trnjanskoj Savici u Zagrebu i u Dugoj Resi.

PROF. GAVIN D'COSTA O ŽIDOVIMA U NAUKU CRKVE Prijateljstva i ljubav mogu održati i katolike i Židove te biti svjetlo narodima (5/6)

Ovaj feljton naglašava kako je došlo do preobrazbe odnosa kršćana i Židova te aktualnom kršćansko-židovskom dijalogu i njegovim perspektivama. Bavi se međuodnosom kršćanstva i židovstva, teološkim i kulturalnim odrednicama međureligijskoga dijaloga u svjetlu deklaracije Nostra aetate te na taj način želi pridonijeti razvoju dijaloga Katoličke Crkve i židovstva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja