Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duse-u-cistilistu

Molitva sv. Matilde za duše u čistilištu

Ovu molitvu za siromašne duše u čistilištu sveta Matilda naučila je od samog Spasitelja u jednom viđenju. Kada bi sveta Matilda izgovorila ovu molitvu, vidjela bi čete siromašnih duša kako ulaze u nebo. "Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!"

Kako pomoći dušama iz čistilišta?

Čistilište je jedna od istina naše vjere. Katekizam katoličke Crkve o tome jasno govori. Crkva skupa sa svecima tvrdi da svojim molitvama i žrtvama možemo puno pomoći našoj braći i sestrama koji se, navodi Katekizam, moraju podvrgnuti čišćenju, kako bi postigli svetost nužnu za ulazak u nebesku radost. Duše se protiv toga ne bune, jer znaju da im je to potrebno, a našu molitvu željno iščekuju i trebaju.

Crkveno učenje o čistilištu – odgovori na sedam ključnih pitanja

Duše u čistilištu usavršene su u trima teologalnim krepostima: imaju vjeru i ispravno razumijevanje onoga što uči Katolička Crkva; imaju nadu da je njihovo spasenje osigurano; imaju ljubav prema Bogu i svim osobama, bilo neprijateljima bilo prijateljima. Također su usavršene u stožernim krepostima razboritosti, pravednosti, jakosti i umjerenosti. Stoga one doživljavaju savršeno blaženstvo u svojoj boli.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja