Budi dio naše mreže

Ključna riječ: druzba-kceri-bozje-ljubavi

Križni put Drinskih mučenica

"Spasio si, Isuse, svoje vjerne službenice. Svoj su križni put završile u tvome Kraljevstvu, a ne pod prozorom vojarne. Hvala ti i slava, tebi koji slaboga spašavaš od jačega, grlicu od jastreba."

Zahvaljujući misionarima p. Anti Gabriću i sv. Majci Tereziji – postala misionarka!

"U međuvremenu, poslije završene škole, ja sam se vratila, ali stalno je to u vama – siromasi, Afrika – vi rastete s tim. Župnik koji je bio u mojoj župi jako je propagirao misije, pomagao siromasima u župi, puštao nam filmove o Majci Tereziji… Tako da je meni bilo biti redovnica i biti misionarka nekako zajedno. Dolaskom u redovničku družbu, vi imate formaciju koja vas nauči prihvaćanju svake situacije. Vi možete biti misionar u svojoj vlastitoj zajednici, u svojoj obitelji, ali najvažnije je što vi morate imati zavjet poslušnosti – gdje vas vaša družba šalje, vi prihvaćate", rekla je s. Bogdana Markić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, koja djeluje u Ugandi.

S. Pia Herman: "Biti Kći Božje ljubavi je tako osobno, stavlja naglasak na ono što jesi!"

"Kada Bog poziva nekoga u redovničku zajednicu ne poziva ga slučajno. On za svakoga od nas ima određeni plan", ističe s. Pia, koja je trenutno na službi u Križevcima. Za pripadnost Družbi Kćeri Božje ljubavi ističe da je to "nekako tako osobno, ne stavlja naglasak na nešto što činiš, nego na ono što jesi, jer je to stvarno naš najdublji identitet. U tome se nazivu nekako krije i ono što ja želim biti".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja