Budi dio naše mreže

Ključna riječ: drustvo

10 činjenica o pobačaju koje se prešućuju

"Ljudski život mora biti cijenjen i štićen bez ograničenja od časa začeća. Ljudskom biću moraju od prvog časa postojanja biti priznata osobna prava, među kojima i nepovredivo pravo svakog nedužnog bića na život." (KKC, br. 2270)

Obitelj, odgoj djece i uloga države

Istinski suverena i duhovno snažna nacija uvijek se sastoji od jakih obitelji koje su svjesne svog poziva i poslanja u povijesti.

S DRUGE STRANE OGLEDALA "Ženski genij" pred izazovima

O ulozi žene u obitelji i društvu iz katoličke perspektive u HKR-ovoj emisiji "S druge strane ogledala" u srijedu, 8. veljače, govorila je dr. sc. Anita Dučkić Sertić, logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a. Poručuje da je Bog prilikom stvaranja čovjeka iznimno važnu ulogu dao ženi.

Žena je blagoslov i dar

Priznati prava, ulogu i dobrobit žene u društvu i Crkvi jest potreba, zahtjev i nužnost čime će se odati priznanje i zahvala svim ženama, majkama, profesoricama, kućanicama, spremačicama, liječnicama, pravnicama, doktoricama koje su najčešće sve to istovremeno.

MLADI U CRKVI I DRUŠTVU: "Koja je naša uloga?"

Mladi su najvitalniji dio svakoga društva, a prema riječima pape Franje u pobudnici "Krist živi" oni su budućnost. Pitamo se jesu li mladi doista društvena i politička bića? Znaju li sudjelovati, kreirati i jesu li uopće prisutni u životu zajednice? Znaju li zastupati vrjednote kršćanske demokracije u javnom prostoru? Što Gospodin traži od njih?

S DRUGE STRANE OGLEDALA Otvorenost životu i smisao života

Otvorenost životu i smisao života bila je tema emisije HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 8. veljače gostovala dr. sc. Anita Dučkić Sertić, logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

ARGUMENTI Obitelj sa samo jednim roditeljem u velikom je riziku od siromaštva

S kojim se izazovima nose jednoroditeljske obitelji i kako potaknuti sustav i društvo da im daju podršku kakva im je nužno potrebna govorili su gosti emisije izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Romana Galić, pročelnica zagrebačkog Gradskoga ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Nedjeljko Marković, predsjednik udruge Pragma.

ARGUMENTI Crkva i društvo u tzv. "novom normalnom"

O tome zašto je javnost podijeljena u stavovima oko pandemije koronavirusa, trebaju li mediji svakodnevno izvještavati o broju novozaraženih i na koji način te kako se Crkva nosi s izazovima vremena u kojem živimo, u prvoj emisiji treće sezone Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak, 14. rujna govorili su dr. Krešimir Luetić, don Mihovil Kurkut i novinar Ivan Hrstić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja