Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dr-sc-hrvoje-kalem

Samo ako smo ugostili Isusa u svojim životima, sve drugo dobiva na vrijednosti

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Samo ako smo ugostili Isusa u svojim životima, sve drugo dobiva na vrijednosti. Ljudski se život sastoji u napetosti između Martina stava, njene brige i uznemirenosti za mnogo i Marijina koja se brine za samo jedno", poručuje dr. sc. Kalem.

Smrt nije kraj! Čovjekova je duša besmrtna

Na šestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu.

Slavimo svetkovinu Marije Bogorodice koja je čovječanstvu donijela istinski blagoslov!

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Sva postignuća su ništa bez Božjeg mira, bez mira duše koji samo Bog može dati. Bez njegova mira ništa nije kako treba, a s njegovim mirom sve je onako kako treba biti. On je mir naš!", poručuje dr. sc. Kalema.

Život se kršćanskih supružnika temelji na rajskom stanju između muškarca i žene koje je "od početka"

Na 27. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Crkva je službenica koja uz pomoć Duha Svetoga nastavlja sve privoditi Kristu-Glavi i upućuje na ostvarenje tog izvornog plana, a ne na preračunavanja koja su se u povijesti spasenja morala dogoditi – zbog okorjelosti srca. Upravo na to upozorava Krist u današnjem evanđelju. Ono što je Bog združio u svom izvornom naumu, ne može čovjek rastavljati i prilagođavati po svom naumu i svojim uredbama", poručuje vlč. Kalem.

Istinski poznavati svoje ovce znači biti s njima, biti uz njih te biti za njih

Na nedjelju Dobrog Pastira iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Istinski poznavati svoje ovce znači biti s njima, biti uz njih, biti za njih i na taj način imati iskustvo njihova života. To je poziv svim pastirima koje Isus poziva da budu dobri pastiri kao što je on", poručuje vlč. doc. dr. sc. Kalem.

Gospodin svojom prisutnošću čini kuću toplim i uvijek novim domom

Na blagdan Svete Obitelji iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Obitelj osigurava mjesto Gospodinovoj prisutnosti u svojoj kući, tako da ta kuća nije tek obična kuća, ona je kuća upravo zato što u njoj stanuje Gospodin. U obitelji u kojoj nema Gospodina, imamo samo ljude bez kuće, bez doma", poručio je dr. sc. Hrvoje Kalem.

Onaj tko živi s Isusom lakše će se popeti na goru preobraženja

Na blagdan Preobraženja Gospodinova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Preobraženje je proces. To znači da se svaki dan na određeni način preobražavamo, odnosno pred nama svaki dan iznova stoji poziv i zahtjev za preobraženjem, za uspinjanjem na goru", poručio je dr. sc. Hrvoje Kalem.

Svetkovina Blagovijesti nas podsjeća da Bog ide za nama kako bi nas vratio u stanje prije grijeha

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Marija je toliko pripravna na Božju volju i njome ispunjena da ne postoji ništa izvan te volje. Kao učiteljica u vjeri i putokaz Kristu, Marija stoji pred nama kao znak sigurne nade da Bogu ništa nije nemoguće", poručuje dr. sc. Kalem.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja