Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-damir-sehic

Ljudski život je na rubu zakona. Ima li nade?!

"Ljudski život 'na rubu zakona' – moralno-bioetička perspektiva pobačaja" tema je predavanja koje je dr. sc. Damir Šehić, poslijedoktorand na Teološko-ketehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru, održao na međunarodnome znanstvenom skupu "O abortusu interdisciplinarno". Simpozij je održan 27. listopada 2022. na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, a predavanje, zbog njegove aktualnosti, donosimo u cijelosti.

Dr. sc. Damir Šehić: Društvo vs. Grga - Ozakonjenje ubojstva djeteta (feticida)

"Istinski kršćanin ne može ostati zbunjen ili se priključiti javnoj parnici Društvo Vs. Grga. Kršćanima treba stati na stranu života, na stranu obrane ljudskog dostojanstva i prava na život. Licemjerno je u ovom trenutku ostajati zbunjen, jer zbunjenost nije empatija nego prigodni govor koji se ne želi zamjeriti", poručuje u promišljanju moralni teolog don dr. sc. Damir Šehić.

Logika pastoralnog milosrđa ne znači puko i bezkriterijsko pripuštanje sakramentima

Promišljajući o apostolskoj pobudnici pape Franje 'Amoris laetitia' (Radost ljubavi) moralni teolog dr. sc. Damir Šehić, profesor moralne teologije i bioetike s Teološko – katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru, za Hrvatsku katoličku mrežu, između ostalog, piše: "Rastavljene i ponovno civilno vjenčane osobe, ali i njihove obitelji nipošto nisu i ne smiju biti isključene iz života Crkve, koja mora brinuti oko njihovog spasenja. No, tu zadaću Katolička Crkva mora vršiti u dubokoj svijesti kako predana joj Sveta Otajstva, polog vjere i moralni zakon, nisu u njezinoj vlasti i podložni njezinoj interpretaciji i prilagodbi."

"Universitas studiorum je kao mjesto susreta trajna prilika za otkrivanjem istinske mudrosne širine u traženju sveobuhvatnog smisla života"

Misu zahvalnicu sa svečanim Tebe Boga hvalimo za završetak akademske godine na Sveučilištu u Zadru u nedjelju 27. lipnja u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Propovijedao je dr. don Damir Šehić, profesor Moralne teologije i bioetike s Teološko - katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Karlo Ressler: Bitno je raskrinkati ideološke besmislice iz ovoga dokumenta

Nakon što su zastupnici u Europskom parlamentu s 378 glasova za, 255 protiv i 42 suzdržana, podržali izvješće u kojem se ističe da su zdravstvena prava, posebno prava na seksualno i reproduktivno zdravlje, temeljna prava žena i rodne ravnopravnosti koja se ne smiju ni na koji način oslabjeti ili ukinuti, Hrvatski katolički radio je emitirao emisiju „Aktualno" u kojoj su stručnjaci s područja prava, bioetike, medicine i politike upozorili na zamke usvojenog "Matićeva izvješća".

Mise za mlade održavaju se redovito u crkvi sv. Dimitrija u Zadru

Misu za mlade koja okuplja studente i radničku mladež Zadarske nadbiskupije u crkvi sv. Dimitrija u Zadru, u srijedu 26. svibnja predvodio je dr. don Damir Šehić, profesor moralne teologije i bioetike s Teološko - katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

„Udomiteljstvo je 'lijek' za dijete bez obitelji, a ne za udomitelje bez djece“

Odluka Ustavnog suda RH u slučaju Zakona o udomiteljstvu ne izlazi iz fokusa medijske javnosti i društvene rasprave, a u nju se uključuju zagovornici najrazličitijih stajališta. O kvaliteti javne rasprave i njenim akterima, uključujući i poziciju Katoličke Crkve, tim povodom naš je sugovornik moralni teolog, dr. sc. Damir Šehić, profesor Moralne teologije i Bioetike s Teološko – katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja