Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozidar-petrac

Betlehem sv. Franje Asiškog - Božidar Petrač

U poetsko - glazbenom serijalu "Lirika došašća" danas se prisjećamo prvog graditelja božićnih jaslica sv. Franje Asiškoga. „Želio bih obnoviti uspomenu na ono Dijete koje je rođeno u Betlehemu… Kako je bilo smješteno u jaslice i položeno na slamu u nazočnosti vola i magarca da bi se to moglo tjelesnim očima gledati,“ povjerio se sv. Franjo svome prijatelju.

"Nisu li nas zornice krijepeći budile" - Božidar Petrač

Dok se mnoga djeca danas vesele darovima koje će im donijeti sv. Nikola, mi odrasli razmišljamo što možemo darovati jedni drugima… Emisiju 'Lirika došašća' svima nama darovao je književni kritičar i povjesničar Božidar Petrač, koji je odabrao pjesme i upoznao nas s mnogim našim pjesnicima. No, on je i sam autor stihova.

„Slušaj srce, pjevaj srce…. pjesmu svoju zahvalnu“ - Ferdo Rožić

„Slušaj srce, pjevaj srce…. pjesmu svoju zahvalnu“, poručuje nam Ferdo Rožić u poznatoj adventskoj pjesmi „Zlatnih krila“. Neka nas ovi stihovi potaknu na zahvalnost za sve što primamo kako bismo mogli biti zahvalni i za najveći od svih darova – taj što je Bog za nas postao čovjekom. Ovu i druge adventske pjesme i stihove slušajte svakoga dana u programu HKR-a u serijalu 'Lirika došašća'.

Poetsko-glazbeni serijal 'Lirika došašća'

U vremenu došašća u programu HKR-a emitiramo novi poetsko-glazbeni serijal 'Lirika došašaća' u kojem donosimo stihove naših pjesnika nadahnute ovim vremenom iščekivanja kao i uglazbljene stihove naših glazbenika. Autor serijala je književni kritičar i antologičar Božidar Petrač, koji je će nam pomoći da se pripremimo za radosni događaj Kristova rođenja. Svaki od pjesnika Božji je dolazak doživio na svoj način, u svojim životnim prilikama, ali uvijek s nadom da će, u ponekada i teške životne situacije, Gospodin donijeti novo svjetlo i snagu i otvoriti nove horizonte da znamo gledati iznad onoga što nas muči i pritišće - prema nebu, prema Bogu i Božiću. Serijal 'Lirika došašća' u našem će se programu emitirati od 29. studenog do 23. prosinca u 10 i 15 i u 17 i 35 sati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja