Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blagoslovljena-voda

Sv. Terezija Avilska o blagoslovljenoj vodi

Neki katolici drže malu bočicu svete vode na svom noćnom stoliću i blagoslivljaju sebe i svoju obitelj s nekoliko kapi prije spavanja i ujutro. To je praksa za svaku pohvalu. Kako je ova blagoslovina pomagala sv. Tereziji Avilskoj pročitajte u nastavku.

Raspršivači s blagoslovljenom vodom nisu u duhu liturgije

U crkvama su zbog pandemije ispražnjene škropionice s vodom. Na pitanje je li dopušteno postavljati raspršivače s beskontaktnom mogućnošću upotrebe blagoslovljene vode odgovara pročelnik Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral dr. sc. Mario Kopjar.

POPOVAČA Blagoslovljena voda iz župnog bunara kao utjeha u izazovnom vremenu

Pastoralna skrb tijekom pandemije izazovna je za svakoga župnika. No, u posljednje smo vrijeme svjedočili kako upravo ova zahtjevna vremena u nama bude domišljatu ljubav. Tako se i u Župi sv. Alojzija Gonzage, na čijem se području nalazi i Neuropsihijatrijska bolnica koja skrbi za 600-ak pacijenata, još od svibnja na inovativan način pokušava zauzeti brigu za sve župljane na području župe, vodeći se uz duhovnu skrb, brigom za zdravlje i sigurnost svojih župljana koji se okupljaju na misama.

Blagoslovljeni predmeti nisu amajlije, već oruđa milosti

Blagoslovljeni predmeti dio su Crkve od njenih početaka, međutim često se promatraju kao predmet praznovjerja te je njihova upotreba jedna od najčešće krivo shvaćenih praksi u Katoličkoj Crkvi. Pročitajte više o svetoj vodi, blagoslovljenoj soli i raspelu, tri vrlo važna oruđa milosti koji obogaćuju duhovni život katolika.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja