Budi dio naše mreže

Ključna riječ: beatifikacija

Beatifikacija svih članova obitelji Ulma

Članovi obitelji Ulma ubijeni su zbog skrivanja osam Židova u svojoj kući 1944. godine. Obitelj će biti proglašena blaženom 10. rujna 2023. godine, što je prvi puta da će cijela obitelj biti proglašena blaženom zajedno, uključujući i dijete koje je majka nosila u utrobi.

Čudo zbog kojeg je Faustina Kowalska proglašena svetom

Prije četrdeset i dvije godine tročlana obitelj iz Massachusettsa spakirala je kofere i uputila se u Poljsku tražeći čudo. Bob i Maureen Digan, zajedno sa svojim 8-godišnjim sinom Bobbyjem, stigli su 23. ožujka 1981. na grob sestre Faustine Kowalske koji se nalazi u Svetištu Božjeg Milosrđa u blizini Krakova.

Svete ekshumacije

Proces kanonizacije sveobuhvatan je i iscrpan. Poslovično, nijedan kamen ne ostaje neprevrnut kada Crkva istražuje je li netko na nebu.

Pauline Jaricot nova je blaženica Katoličke Crkve

Generalna skupština Papinskih misijskih djela (PMD) održana je od 16. do 23. svibnja u Lyonu. Na Skupštini su sudjelovali Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela RH, s. Ivana Margarin te 120 ravnatelja iz cijelog svijeta.

BEATIFIKACIJA Blaženima proglašeni poljski kardinal Stefan Wyszyński i redovnica Elżbieta Róża Czacka

Časni sluga Božji kardinal Stefan Wyszynski u varšavskoj crkvi Božje Providnosti danas je proglašen blaženim. Istovremeno je na čast oltara uzdignuta i Majka Elżbieta Róża Czacka, slijepa redovnica, utemeljiteljica Kongregacije sestara franjevki Službenica Križa i Centra Laski za obrazovanje slijepe djece i dijalog s nevjernicima. Obred beatifikacije točno u podne predvodio je prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Marcello Semeraro. U ovom članku upoznajte poljskog 'primasa tisućljeća', a sutra Majku Elżbietu Różu Czacku.

Kako se proglašavaju sveci?

Ako vas je zanimalo kako se nekoga proglašava svetim, donosimo vam proces kanonizacije u pet točaka.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja