Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti

VIDEO Sakrament pomirenja jest u krizi, ali vjernici ga i dalje traže!

Utjecaj pandemije na praksu sakramenta pomirenja, svijest o grijehu i naš odnos prema pokori bila je tema Argumenata HKR-a 22. veljače, u kojoj su gostovali voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru fra Ivan Matić, asistent na Katedri liturgike zagrebačkog KBF-a mr. Milan Dančuo te karmelićanin i vojni kapelan o. Danijel Čolo.

ARGUMENTI Bez vjere mi se ne bi održali, a ni opstali!

Kako to da je obrana Vukovara toliko dugo izdržala? Odgovor na to pitanje u posebnoj emisiji "Argumenti" Hrvatskog katoličkog radija urednika i voditelja Borne Marinića posvećenoj obljetnici Dana pada Vukovara, u srijedu, 18. studenog dali su iz osobnog svjedočanstva dvojica hrvatskih branitelja Tomislav Orešković i Željko Zadro.

ARGUMENTI Debljina i pretilost - kako je spriječiti (izliječiti)?

Debljina nije estetski, već veliki zdravstveni problem s poznatim komplikacijama kao što su povećani kardiovaskularni problemi, dijabetes i razne maligne bolesti, i kao takvu je treba stručno tretirati. Unatoč postojanju trenda suvremene zapadnjačke kulture koji propagira isključivo vitku figuru, broj pretilih ljudi u svijetu sve više raste, te Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da će do 2025. godine 50 posto svjetskog stanovništva biti debelo. U Argumentima u utorak razgovaralo se o debljini i pretilosti, uzrocima, posljedicama i prevenciji. Postoji li dobra dijeta, zašto se javlja tzv. jo-jo efekt, može li se mršaviti samo reduciranjem prehrane ili je potrebna i fizička aktivnost, koje su najčešće pogreške u pokušaju mršavljenja, samo su neka od pitanja na koja su odgovarali gosti emisije: dr. sc. Mirela Marić, mag. nutricionizma, voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine Poliklinike Aviva, Matija Jureša, trener i Patrik Pucko, glazbeni producent koji je u 18 mjeseci smršavio 50 kilograma.

Totalitarne simbole ukloniti iz javnosti, ali ih ne zabranjivati

O tome je li isticanje crvene petokrake u Rijeci u sklopu Europske prijestolnice kulture izraz umjetničke slobode ili političko-ideološka provokacija govorilo se u Argumentima HKR-a u četvrtak 24. rujna koje je uredio i vodio Ivan Tašev.

Sadržaji u medijima će igrati veliku ulogu u predizbornoj kampanji u Hrvatskoj

Nadolazeća predizborna kampanja u "postkorona" vremenu, uoči parlamentarnih izbora 5. srpnja, te koliki će biti utjecaj društvenih mreža i hoće li glasačima biti važni predizborni programi – bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u četvrtak čiji su sugovornici bili dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment dr. Damir Jugo te komunikacijski stručnjak i politički konzultant Marko Rakar.

„Hrvatska Vlada uopće nije zabrinuta što je potrošnja kokaina u zadnjih pet godina porasla za 300 posto”

Porast konzumacije droga i mogućnosti suzbijanja i prevencije, bile je teme HKR-ovih "Argumenata" u srijedu. O njima su govorili voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Andrija Štampar”, psihijatrica Mirjana Orban, dugogodišnji predstojnik Klinike za ovisnosti u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu psihijatar Slavko Sakoman, dugogodišnji predstojnik Klinike za ovisnosti u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu te ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade RH Željko Petković.

Najveća i najopasnija predrasuda je da starije osobe ne rade i da nisu korisne društvu

Najveća predrasuda je da starije osobe ne rade i da nisu korisne društvu, poručeno je u HKR-ovim "Argumentima" čija je tema bila: Kako poboljšati odnos prema starijim osobama i kakva je socijalna politika i skrb države te lokalnih jedinica za kvalitetu i dostojanstvo starih osoba. Sugovornice urednika Ivana Taševa bile su: državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, psihologinja dr. Jasminka Despot Lučanin i članica Upravnoga odbora udruge "Kap dobrote" Snježana Bedeniković

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja