Budi dio naše mreže

Ključna riječ: argumenti

HKR-ova urednica Diana Tikvić dobitnica nagrade "Svjetionik" Hrvatske mreže protiv siromaštva

'Posebno mi je važno da su o nagradi Svjetionik odlučivali članovi s iskustvom siromaštva. U današnjem svijetu prepunom informacija i konstantnoj borbi za pričom koja će pobuditi interes čitatelja, slušatelja i gledatelja, u opasnosti smo i mi novinari, i oni koji konzumiraju sadržaj, da ljudi i njihovi životi i životne situacije postaju samo priče. Da od priče ne vidimo čovjeka', istaknula je naša nagrađena novinarka Diana Tikvić.

ARGUMENTI Razmatrati Isusovu muku znači biti izliječen u nutrini

Ususret Nedjelji Muke Gospodnje u Argumentima HKR-a u ponedjeljak 27. ožujka promišljalo se o otajstvu Kristove muke te može li se modernom čovjeku koji ne želi razmišljati o patnji i smrti i koji čini sve da te stvarnosti odmakne od sebe govoriti o Isusovoj stvarnoj muci i trpljenju. Zašto je Isus morao trpjeti i umrijeti? Zašto su brojni sveci intenzivno razmatrali Isusovu muku? Na koji način razmatrati Isusovu muku i kako je ona stvarno izgledala u Argumentima su govorili fra Tomislav Šanko, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru, vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu i vlč. Branimir Budinski, župnik župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama. Urednica emisije je Diana Tikvić.

Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkoga radija u četvrtak 23. ožujka o temi „Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?“ govorili su izv. prof. dr. s. Valerija Kovač s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, isusovac p. Siniša Štambuk i Mišo Lukenda, voditelj molitvene zajednice „Nanovo rođeni”. Urednica emisije je Tanja Maleš.

ARGUMENTI U svibnju i lipnju hodat će se za život u 12 hrvatskih gradova

Izgradnja kulture za život u Hrvatskoj, s naglaskom na ovogodišnji Hod za život, obitelj i Hrvatsku, bila je tema Argumenata HKR-a u ponedjeljak 20. ožujka. U emisiji su gostovale dr. Željka Markić, predsjednica Udruge U ime obitelji, Tea Bekavac, majka djeteta kojemu su u trudnoći dijagnosticirali Edwardsov sindrom te Marija Romić, studentica i volonterka Hoda za život. Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Postoji li ispovijed koja više vrijedi?

Voditelj Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru fra Ivan Matić, psiholog o. Mijo Nikić i župni vikar u Župi Uznesenja BDM u Remetama o. Zlatko Pletikosić gostovali su u četvrtak 23. veljače u HKR-ovoj emisiji „Argumenti“ o sakramentu ispovijedi. Urednica i voditeljica emisije bila je Tanja Maleš.

Odgoj djece kroz igru

Može li nam igra pomoći u odgoju djece? Možemo li igrom djecu učiti disciplini? Kakve veza učenje i igra imaju jedno s drugim? Zašto je važno igrati se s djecom u najranijoj dobi? Kako probuditi kreativnost u sebi? O ovim temama u Argumentima HKR-a urednika Branimira Gubića, u utorak, 7. veljače govorili su Petra Mališa, psihologinja u Salezijanskoj osnovnoj školi, Ines Leskovar, učiteljica i majka djeteta s poteškoćama u razvoju i Ivan Bazina, učitelj u Osnovnoj školi Lotrščak te pokretač YouTube kanala Učitelj Ivan.

Zašto Bog dopušta patnju?

Zašto djeca boluju i umiru od teških bolesti? Zašto se događa rat u svijetu? Zašto demoni tlače ljude te zašto Bog dopušta patnju neka su od pitanja na koja su odgovore pokušali dati gosti u Argumentima HKR-a.

ARGUMENTI Muško zdravlje iz perspektiva urologa, kardiologa i psihologa

Koje su najčešće bolesti od kojih obolijevaju muškarci i zašto? Koliko prevencija doprinosi očuvanju zdravlja? Mogu li i koliko strah i lijenost postati presudni čimbenici zbog kojih će nam liječnik reći – došli ste prekasno? Na ta i druga pitanja odgovore su 8. studenoga u emisiji Argumenti, urednika i voditelja Branimira Gubića, ponudili prof. dr. sc. Mijo Bergovec, dr. med., subspecijalist kardiologije; prim. dr. sc. Igor Grubišić, dr. med., specijalist urologije; Matej Čuljak, psiholog i psihoterapeut.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja