Budi dio naše mreže

Ključna riječ: apostolski-nuncij-giorgio-lingua

Osamdeseta obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Već tradicionalno od 1996. godine preostali Zrinjani i njihovi potomci sjećaju se događaja na blagdan Male Gospe 9. te 10. rujna 1943. godine kada su partizani i četnici u genocidnom pohodu ubili gotovo trećinu Hrvata Zrina, spalili župnu crkvu Našašća Svetoga Križa, kao i cijelo selo. Sve preživjele komunističke su vlasti raselile, oduzeli im imovinu i zabranili povratak u Zrin.

Proslavljena svetkovina sv. Marka Križevčanina u Križevcima

Svetkovina sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Bjelovarsko-križevačke biskupije, Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca proslavljena je u srijedu 7. rujna svečanom euharistijom koju je na središnjem gradskom trgu predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Nuncij Lingua upoznat sa snimanjem pro-life igranog filma 'Loveći Teslu'

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua primio je Antu Čaljkušića, predsjednika Udruge 'Hrvatska za Život'. Bio je ovo njihov drugi službeni susret i prilika da nuncija jedan od pokretača Inicijative '40 dana za život' podrobnije i detaljnije upozna s njihovim najnovijim projektom snimanja dugometražnog pro-life igranog filma.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja