Budi dio naše mreže

Ključna riječ: aktualno

Fra Tomislav Glavnik o susretu s kršćanima u Svetoj Zemlji

Korizma je vrijeme kada posebno razmišljamo o onima koji su u potrebi i koji se suočavaju sa životnim poteškoćama svih vrsta. U ovom vremenu ne smijemo zaboraviti niti na našu braću i sestre u Svetoj Zemlji. To je posebno istaknuo i fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, u emisiji Aktualno govoreći o svom nedavnom posjetu Svetoj Zemlji kada je imao priliku za konkretan susret s ljudima.

ŽIVE JASLICE Na Opatovini započeo s lošim životom, a sad tamo glumi anđela

I ovu godinu Zajednica Cenacolo organizira Žive jaslice na Opatovine koje su zaista puno više od predstave. Pozivamo vas sve da dođete na Opatovinu pogledati prikaz Isusova rođenja koju pripremaju dečki i cure iz Zajednice. Predstave možete pogledati 20., 21., 23., 25., 26., 29.,  i 30. prosinca te 1. i 6. siječnja u 16, 17 i 19 sati. Povedite svoje malene i ispričajte im priču o Živim jaslicama. 

Donacijska večera za završetak crkve sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

Župa sv. Ivana Krstitelja - Podmilačje organizira donatorsku večer 9. prosinca 2023. u 18 sati u Restoranu Globus u Zagrebu pod motom: Obnovimo zavjet za svetište sv. Ive, a organizator večere je župa Sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju, u suradnji s Udrugom prijatelja kraljevskoga grada Jajca te pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Božja pobjeda poziva na petu "Večer slavljenja": Vrijeme je za Split

Molitvena zajednica Božja pobjeda organizira duhovno-glazbeni događaj "Večer slavljenja - Gore srca" koji će se održati u subotu, 14. listopada 2023., u dvorani Gripe, u Splitu s početkom u 20:00 sati. U HKR-ovoj emisiji "Aktualno" o razlici koncerta i "Večeri slavljenja" te plodovima prethodnih susreta govorili su član slavljeničke službe Petar Buljan i voditelj organizacijske službe Šimun Fofić.

Don Luka Pranjić o iskustvima misije u Ekvadoru: Tamo su rahla srca, prezrenih i poniženih

U ljetno vrijeme domovinu pohode hrvatski misionari koji djeluju u Africi, Latinskoj Americi, Oceaniji, Aziji, ali i po misijskim područjima Europe. Jedan od njih je i don Luka Pranjić (40), svećenik Porečke i Pulske biskupije, koji je dane godišnjeg odmora obogatio gostovanjima po župama i svjedočenjem o životu i radu u svojoj prvoj misiji - onoj u Ekvadoru. Ondje služi četiri godine.

Molitva čisti dušu – geslo petog Antunovskog hoda mladih

Jubilarni peti Antunovski hod, ove će godine trasu od 16 km započeti u subotu 10. lipnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima čiji će zadnji kilometar završiti u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Tim povodom, u emisiji Aktualno Hrvatskog katoličkoga radija gostovao je u srijedu 29. ožujka idejni začetnik hoda, franjevac konventualac fra Stjepan Brčina.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja