Budi dio naše mreže

Ključna riječ: aktualno

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Upravo su zornice i naši zajednički susreti prilika da si posvijestimo tko je onaj koji vodi našu povijest

I ove godine u programu Hrvatskog katoličkog radija prenosit ćemo svete mise zornice. Od ponedjeljka 29. studenoga, Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi slavlje mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Pročitajte što je o. Antonio Mario Čirko o misama zornicama, ali i o trenutnoj situaciji u svijetu govorio u emisiji "Aktualno" HKR-a.

VLČ. ŠTINGL Mladifest Hrvatska bit će susret koji će zaliječiti rane našega grada

Marijina Legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza ove godine, po uzoru na Mladifest u Međugorju. O samom programu i organizaciji govorili su vlč. Marijan Štingl, povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije i Darija Marjanović, vjeroučiteljica, u HKR-ovoj emisiji Aktualno.

Fra Stjepan Neimarević: "Oživjela me ljubav i molitva!"

"Oživjela me ljubav i molitva!" To je sažetak borbe s koronavirusom duge 103 dana kroz koju je prošao fra Stjepan Neimarević, 70-godišnji franjevac i član Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovom svjedočanstvu pridružuje se i subotički biskup Slavko Večerin.

OBROVAC Čak 40 obitelji u ovom malom mjestu posvetilo se sv. Josipu

"Čitajući o povijesti i križevima te župe, naroda koji tamo živi, malo pomalo mi je pred oči dolazio lik Alojzija Stepinca. Kao što je Bog u očinskoj skrbi sv. Josipu povjerio svoje najveće blago, tako je i naš kardinal Stepinac kada je blago hrvatskog naroda i identitet trebalo sačuvati. Kao što je sveti Josip svojom poniznošću, vjernošću i brigom sačuvao svetu obitelj, tako je i naš kardinal Stepinac svojom vjernošću Svetoj stolici sačuvao naš narod."

Karlo Ressler: Bitno je raskrinkati ideološke besmislice iz ovoga dokumenta

Nakon što su zastupnici u Europskom parlamentu s 378 glasova za, 255 protiv i 42 suzdržana, podržali izvješće u kojem se ističe da su zdravstvena prava, posebno prava na seksualno i reproduktivno zdravlje, temeljna prava žena i rodne ravnopravnosti koja se ne smiju ni na koji način oslabjeti ili ukinuti, Hrvatski katolički radio je emitirao emisiju „Aktualno" u kojoj su stručnjaci s područja prava, bioetike, medicine i politike upozorili na zamke usvojenog "Matićeva izvješća".

Salezijanac Josip Soldo: "Vjerujem da me Božja providnost vodi u Etiopiju"

Salezijanac Josip Soldo je na blagdan salezijanskih svetih mučenika Alojzija Versiglie i Kalista Caravaria primio salezijanski misionarski križ. U ime don Angela Fernandeza Artimea, vrhovnog poglavara Salezijanske družbe, Josipu je misionarski križ uručio don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, tijekom večernjeg misnog slavlja u crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji. Tim je povodom u emisiji Aktualno HKR-a gostovao Josip Soldo koji je istaknuo da je njegov odlazak u misije ono što već dugo godina nosi u srcu.

Josip Matezović: Potrebno je prvo Isusu dati svoje srce

Gostujući u emisiji Aktualno u ponedjeljak 1. veljače Josip Matezović, magistar teologije, najavio je teme o kojima će biti riječi tijekom sljedeća tri studentska vjeronauka u organizaciji udruge Duhos. Na tragu promišljanja sv. Ivana Pavla II. na vjeronaučnim susretima obrađivat će se teme ljepote ljudske tjelesnosti, ljubavi i spolnosti. Prvi susret započinje već sutra pod naslovom teme: "Crkva mi ništa ne brani!- Spolnost za moderne katolike". Kako je došlo do ideje da se ove važne teme obrade na studentskim vjeronaucima donosimo u nastavku teksta.

Marijana Petir: Dajmo sve od sebe da Banovina oživi

"Važno je napomenuti kako nakon ovoga svega treba omogućiti ljudima da ostanu, rade i žive na Banovini jer ako im se to ne omogući sve će biti izgubljeno. Potrebno je napokon staviti Banovinu u fokusu i dati sve da Banovina oživi i da nastavi živjeti", rekla je za HKR Marijana Petir.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja