Budi dio naše mreže

Ključna riječ: aktualno

Posjetite izložbu "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Ludbregu

"Euharistijska čuda diljem svijeta" naziv je međunarodne izložbe bl. Karla Acutisa, prvog milenijalca proglašenog blaženim. U Aktualnom HKR-a u srijedu 31. kolovoza inicijatorica ove izložbe je Marija Boras govorila je o tome kako je došlo do ove izložbe i gdje se sve može pogledati.

Dvojica hrvatskih inženjera ugradila krunicu u Pelješki most

Uz stotine tisuća tona betona, željeza i asfalta ugrađena je i jedna krunica u Pelješki most. Na taj potez prije godinu dana odlučila su se dvojica inženjera Ivica Granić i Franko Berović, a to sada su to odlučili podijeliti s javnošću. "Poruka ovog našeg poteza bila je da jednog dana kada se ovoga sjetimo možemo reći svojoj djeci da smo tako nešto učinili i da im možemo reći da su te male sitnice važne kao i ljudi oko nas, ali posebno i Božja prisutnost u svemu što mi jesmo i što mi radimo", rekao je inženjer Ivica Granić za Hrvatski katolički radio.

Priča o najboljoj propovjedaonici

U emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija 28. siječnja, novinarka Helena Anušić donosi priču o najboljoj propovjedaonici – kako je riječki hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić” jednom prigodom nazvao riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Devet godina prošlo je u pružanju cjelovite palijativne skrbi u ovoj, za sada, jedinoj ustanovi zdravstvene skrbi takve vrste u Hrvatskoj, koja je s djelovanjem započela 28. siječnja 2013. godine.

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Upravo su zornice i naši zajednički susreti prilika da si posvijestimo tko je onaj koji vodi našu povijest

I ove godine u programu Hrvatskog katoličkog radija prenosit ćemo svete mise zornice. Od ponedjeljka 29. studenoga, Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi slavlje mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Pročitajte što je o. Antonio Mario Čirko o misama zornicama, ali i o trenutnoj situaciji u svijetu govorio u emisiji "Aktualno" HKR-a.

VLČ. ŠTINGL Mladifest Hrvatska bit će susret koji će zaliječiti rane našega grada

Marijina Legija iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza ove godine, po uzoru na Mladifest u Međugorju. O samom programu i organizaciji govorili su vlč. Marijan Štingl, povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije i Darija Marjanović, vjeroučiteljica, u HKR-ovoj emisiji Aktualno.

Fra Stjepan Neimarević: "Oživjela me ljubav i molitva!"

"Oživjela me ljubav i molitva!" To je sažetak borbe s koronavirusom duge 103 dana kroz koju je prošao fra Stjepan Neimarević, 70-godišnji franjevac i član Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovom svjedočanstvu pridružuje se i subotički biskup Slavko Večerin.

OBROVAC Čak 40 obitelji u ovom malom mjestu posvetilo se sv. Josipu

"Čitajući o povijesti i križevima te župe, naroda koji tamo živi, malo pomalo mi je pred oči dolazio lik Alojzija Stepinca. Kao što je Bog u očinskoj skrbi sv. Josipu povjerio svoje najveće blago, tako je i naš kardinal Stepinac kada je blago hrvatskog naroda i identitet trebalo sačuvati. Kao što je sveti Josip svojom poniznošću, vjernošću i brigom sačuvao svetu obitelj, tako je i naš kardinal Stepinac svojom vjernošću Svetoj stolici sačuvao naš narod."

Karlo Ressler: Bitno je raskrinkati ideološke besmislice iz ovoga dokumenta

Nakon što su zastupnici u Europskom parlamentu s 378 glasova za, 255 protiv i 42 suzdržana, podržali izvješće u kojem se ističe da su zdravstvena prava, posebno prava na seksualno i reproduktivno zdravlje, temeljna prava žena i rodne ravnopravnosti koja se ne smiju ni na koji način oslabjeti ili ukinuti, Hrvatski katolički radio je emitirao emisiju „Aktualno" u kojoj su stručnjaci s područja prava, bioetike, medicine i politike upozorili na zamke usvojenog "Matićeva izvješća".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja