Budi dio naše mreže

Zašto je zdrava znatiželja ključ sretnog braka?

Znatiželja zahtijeva da budemo proaktivni, zainteresirani za sugovornika i njegove aktivnosti, brige i osjećaje. Gubljenje znatiželje i zanemarivanje pažnje prema supružniku može dovesti do toga da se par udalji jedan od drugoga, a da toga nismo ni svjesni. Tajna ponovnog raspirivanja ljubavnog plamena nije nužno u romantičnim večerama ili odmorima.

/ vž

Bez obzira na to koliko ste dugo zajedno, pokažite zanimanje za supružnika

Na početku romantične veze parovi žele znati što više jedni o drugima. Kakve su njezine ili njegove želje, snovi, navike, stanje duha, razmišljanja o određenim temama… Ali s vremenom ta znatiželja nestaje, piše Aleteia. Možda mislimo da se već dovoljno dobro poznajemo, možda za to nemam dovoljno vremena ili se možda čak bojimo da ćemo otkriti nešto što nam se neće svidjeti.

Ali činjenica je da zdrava znatiželja koju imamo jedan za drugog pomaže jačanju odnosa. Raphaëlle de Foucauld, bračna i obiteljska terapeutkinja, savjetuje supružnicima da si svakodnevno postavljaju sljedeća pitanja: “Što danas mogu naučiti o svom mužu ili žene? ” Znatiželju treba stalno obnavljati u braku, jer i kao osoba neprestano se mijenjamo. Konačno, bez obzira na to koliko smo godina zajedno ne možemo naučiti sve o supružniku,

Prevladavanje prepreka

Znatiželja o kojoj govorimo je način da se “okrenemo jedni prema drugima, umjesto prema daljini”. Istovremeno zahtijeva da budemo proaktivni, zainteresirani za sugovornika i njegove aktivnosti, brige i osjećaje.

Gubljenje znatiželje i zanemarivanje pažnje prema supružniku može dovesti do toga da se par udalji jedan od drugoga, a da toga nisu ni svjesni. Tajna ponovnog raspirivanja ljubavnog plamena u braku nije nužno u romantičnim večerama ili odmorima. Ključ istinske ljubavi je malo zanimanja i pažnje koje pridajemo svojoj (boljoj) polovici.

Ključne riječi:
ključ sretnog braka znatiželja

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja