Budi dio naše mreže

Udruga Stepinac pokrenula "E-Obiteljsku školu"

Udruga Stepinac pokrenula tijekom 2020. godine projekt E-Obiteljska škola bračne komunikacije i roditeljskih kompetencija – razvoj socijalnih usluga putem mobilnih aplikacija s ciljem kvalitetnije priprave za brak i povećanja znanja i vještina bračnih parova i roditelja potrebnih za suočavanje s brojnim izazovima bračnog i obiteljskog života.

/ im

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac (skraćeni naziv: Udruga Stepinac) pokrenula tijekom 2020. godine projekt E-Obiteljska škola bračne komunikacije i roditeljskih kompetencija – razvoj socijalnih usluga putem mobilnih aplikacija s ciljem kvalitetnije priprave za brak i povećanja znanja i vještina bračnih parova i roditelja potrebnih za suočavanje s brojnim izazovima bračnog i obiteljskog života. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, javljaju iz Udruge.

Uzimajući u obzir činjenicu da mlađi naraštaji sve više koriste mobilne aplikacije, udruga je odlučila izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju Lojzek kako bi na vrlo jednostavan i praktičan način omogućila korisnicima pristup sadržajima putem kojih će moći sudjelovati u besplatnim edukacijama i drugim sadržajima usmjerenim na poboljšanje kvalitete bračnog i obiteljskog života. Obzirom na različita ograničenja i izazove s kojima su suočeni pojedinci i obitelji izloženi različitim epidemiološkim mjerama koja ograničavanju okupljanja, vjerujemo da smo pronašli praktičan i jednostavan način kako osobama, bez obzira gdje se one nalaze,
omogućiti pristup i sudjelovanje u edukacijama i duhovnim sadržajima.

Edukacije je izradio tim stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada s djecom, mladima i obiteljima sastavljen od četiri psihologinje, socijalnog radnika i vjeroučiteljice. Tijekom siječnja, na mobilnoj aplikaciji Lojzek korisnici će moći sudjelovati u slijedećim edukacijama:

  • Biti roditelj u suvremenom svijetu – Prve godine, Ljubica Duspara, prof.
    psiholog
  • Mali tečaj komunikacije – 1. dio, Martina Vrbat Milas, psiholog
  • Mali tečaj komunikacije – 2. dio, Martina Vrbat Milas, psiholog
  • Emocije, Marija Mikulić, psiholog
  • Očekivanja u braku, Nikolina Essert, psiholog
  • Sve što muškarci trebaju znati o ženama, Krešimir Miletić, univ. spec. act. soc, Mirta Miletić, dipl. kateheta
  • Sve što žene trebaju znati o muškarcima, Krešimir Miletić, univ. spec. act. soc, Mirta Miletić, dipl. kateheta

Također, Udruga je na aplikaciji Lojzek objavila i kratku edukaciju Psihološka prva pomoć i samopomoć za osobe iz potresom pogođenih područja, koju su sastavile Prof.dr.sc. Gordana Kuterovac Jagodić i Prof.dr.sc. Nataša Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Uz navedene edukacije, aplikacija nudi i različite duhovne sadržaje u okviru projekta “Upoznaj Stepinca”, kojeg je udruga pokrenula s ciljem promicanja i približavanja duhovne ostavštine blaženog Alojzija Stepinca, osobito mlađim naraštajima.

Želja udruge je da korisnici dobiju priliku na praktičan način otkrivati osnovne činjenice o blaženikovu životu, njegove misli, propovijedi, ali i moliti devetnice te prolaziti duhovne vježbe bez obzira gdje se trenutačno nalaze i u vrijeme koje sami odaberu. Važno je napomenuti kako su aplikacija Lojzek i svi sadržaji na njoj besplatni za korisnike. Udruga je na navedenim projektima ostvarila suradnju sa Nakladnom kućom Verbum, Kršćanska sadašnjost d.o.o. te Župom Presvetog Trojstva u Krašiću.

Aplikaciju Lojzek moguće je besplatno preuzeti:

za Android OVDJE

za iOS OVDJE

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja