Budi dio naše mreže

Udruga Obitelji 3plus slavi drugi rođendan

Udruga obitelji s troje ili više djece (skraćeno: Obitelji 3plus) 13. siječnja 2020. slavi svoj drugi rođendan. Na taj dan prije točno dvije godine održana je osnivačka skupština Udruge koja je u dvije godine postojanja postala prepoznatljiva kao zagovornik društva koje se brine o obiteljima, a osobito o obiteljima s troje ili više djece.

/ mp

U drugoj godini djelovanja udruga Obitelji 3plus je realizirala niz aktivnosti te navode neke od najvažnijih:

 • Kontinuirano su osvještavali javnost o potrebama, specifičnostima, ali i pozitivnim primjerima života u 3plus obitelji, obogaćujući medijski prostor televizijskih, radijskih i novinskih kuća, kao i internetskih portala.
 • Povećali su broj partnerskih poduzeća u projektu Obiteljska kartica, kojeg i dalje razvijaju s ciljem da svojim članovima omoguće povoljniji pristup proizvodima i uslugama koji su im potrebni.
 • Sudjelovali su u nekoliko javnih rasprava te su objavili nekoliko priopćenja za javnost vezano uz teme koje su od izrazitog interesa 3plus obiteljima.
 • Povodom završetka školske godine u lipnju 2019. organizirali su prvo druženje članova Udruge u Termama Sveti Martin.
 • Na nekoliko sastanaka s predstavnicima izvršne vlasti jasno su artikulirali prijedloge za unaprjeđenje obiteljske politike.
 • U Dubrovniku su organizirali pravu javnu tribinu na temu života u velikoj obitelji.
 • Angažirali su se na prijavama nekoliko lokalnih, nacionalnih i europskih projekata koji bi dugoročno trebali koristiti svim 3plus obiteljima, a prve su projekte već i dobili.
 • Izradili su mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje koja njihovim članovima znatno olakšava korištenje Obiteljske kartice i pristup svim korisnim informacijama.
 • Aktivno su sudjelovali u radu Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a, doprinoseći promoviranju 3plus obitelji i na europskoj razini.
 • Uspješno su proveli proces strateškog planiranja u kojem su detaljno razradili ciljeve i planirane aktivnosti za buduće dvogodišnje razdoblje.
 • Kontinuiranim povećanjem broja članova, simpatizera i podupiratelja #obitelji3plus postaje sve prepoznatljiviji brend.

“Naša je misija doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja društva. Ako smo tijekom 2019. u tome barem malo uspjeli, smatramo to uspjehom, ali i poticajem da u 2020. još više usmjerimo sve svoje napore na dobrobit svih #obitelji3plus u Hrvatskoj”, poručili su na svojoj mrežnoj stranici.

Ključne riječi:
Udruga Obitelji 3plus

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja