Budi dio naše mreže

"Udruga Obitelji 3plus neprekidno zagovara, predlaže i traži konkretne mjere u korist obitelji s djecom, a posebno s troje ili više djece, jer upravo te obitelji čine presudnu razliku potrebnu za opstanak hrvatskog naroda. Smatramo da je trenutak u kojem živimo izuzetno nepovoljan jer smo suočeni s padom nataliteta, starenjem populacije i iseljavanjem stanovništva iz RH", poručuju iz Udruge Obitelji 3plus u priopćenju poslanom u četvrtak, 25. svibnja.

/ mp

“Najavljena porezna reforma je nedostatna za 112.830 obitelji s troje ili više djece, koliko ih živi u Hrvatskoj”, istaknuli su iz Udruge Obitelji 3plus.

Udruga je izračunala učinak najavljene porezne reforme na roditelje s troje ili više djece te su došli do izračuna kako neto plaća roditelja s troje ili više djece koji ima bruto plaću 1.000,00 eura povećat će se 22,50 eura.

“Iako pozdravljamo povećanje osobnog odbitka, isti ne utječe na povećanje primanja u obiteljima, a posebno u obiteljima s troje ili više djece. Već smo ranije predlagali da osobni odbitak koriste oba roditelja za svu svoju djecu, te smatramo da je sad dobro vrijeme da se promijeni ovo pravilo – to bi značajnije utjecalo na primanja u obiteljima s djecom.

I dalje se zalažemo za univerzalni dječji doplatak za svako dijete, s progresivnim rastom kako raste broj djece u obitelji; za priznavanje/stimuliranje rada za podizanje djece sa svrhom usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života te potpuno subvencionirani dječji vrtić za svu djecu u Hrvatskoj”, poručuju iz Udruge Obitelji 3plus.

Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) je neovisna, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija civilnog društva, nastala na inicijativu samih roditelja iz velikih obitelji. Zalažu se za društvo koje se brine o obiteljima te žele doprinijeti podizanju kvalitete života svih obitelji u Hrvatskoj, a posebno obitelji s troje ili više djece. Najveću pozornost privukli su Obiteljskom karticom pomoću koje 3plus obitelji mogu koristiti posebne popuste i pogodnosti kod nacionalnih i lokalnih partnerskih poduzeća. Isto tako, zastupaju interese 3plus obitelji stvaranjem afirmativnijeg okruženja za obitelji, organiziranjem radionica, povezivanjem radi međusobne podrške, poticanjem tvrtki na društveno odgovorno poslovanje i utjecanjem na javne politike. Njihova nastojanja za dobrobit 3plus obitelji prepoznata su i na međunarodnoj razini te su članica Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC. Više o udruzi potražite na www.obitelji3plus.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja