Budi dio naše mreže

Što učiniti kad vaš suprug ima loš dan?

Bračni drugovi sve dijele - prostor, vrijeme i život. Ponekad se zaboravi da se ne trebaju dijeliti i loša raspoloženja.

/ mp

Prema pisanju kolumnistice na portalu Aleteia, kako kaže, kad se njezin muž ustane na krivu nogu moja prva joj je pomisao: “Eto ode naše jutro.”

Kako je nadodala, iako se u braku sve dijeli, pametnije je da žena ne dopusti da muževo neraspoloženje utječe na raspoloženje cijele obitelji.

To ne znači da su žene nesuosjećajne ili da se razmišlja o njegovom raspoloženju u stilu “nije to moj problem”, ali jednostavno se njegovom lošem raspoloženju ne treba pridružiti.

Naime, ako uistinu volite svog muža, najbolje što možete napraviti je da muževljevo raspoloženje ne utječe na vas. Naime, kad ste vi veseliji od vašeg partnera onda i njega možete oraspoložiti. Prema vlastitim osjećajima možete vidjeti kad ste loše, a drugi su bolje nego vi, da se možete oraspoložiti.

Iako vam se u prvi mah čini da trebate biti jednako neraspoloženi kao i vaš muž, radostan supružnik je pravi lijek za loše raspoloženje.

Kako bi dospjeli u dobro raspoloženje morate se brinuti o sebi te se zapitajte: Što vas čini radosnim?

Održavati svoj duh radosnim je najbolje što možete napraviti za svoju obitelj. Ako imate vremena, ispecite neki kolač ili popijte kavu s prijateljicom. To ne znači da ste sebični već morate znati da ne možete riješiti tuđe probleme.

Ključne riječi:
bračni par

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja