Budi dio naše mreže

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je misno slavlje u Župi sv. Mateja apostola i evanđeliste u Štitaru, u utorak 26. ožujka 2024. tijekom kojeg je krstio Mihaela, peto dijete obitelji Ivana i Branke Matasović. Koncelebrirao je domaći župnik Andrija Owca.

/ im

U homiliji je nadbiskup Hranić, tumačeći evanđelje dana,istaknuo uloge apostola Petra, Ivana i Jude u Isusovu okruženju u danima Velikoga tjedna. Životne situacije njih trojice mogu nam i trebaju biti svojevrsni putokazi u životu koji je odgovor na Božju dobrotu. Svi smo različiti, slabi i grešni, ali je važno imati povjerenja u Boga, biti svjesni da je on nas prvi uzljubio.

Govoreći o Božjoj ljubavi koju svi osjećamo u svojim životima naglasio je kako danas krsteći maloga Mihaela i njega želimo uroniti u Božju ljubav, Božju milost i blizinu kako bi on kroz život išao svjestan da je Bog njega prvi uzljubio. Sakramentom krsta i on će sa zajednicom Crkve trajno ispovijedati vjeru u Isusovu dobrotu i ljubav.

Zaključujući homiliju, nadbiskup je rekao da je povjerenje u obitelji jedan od temelja izgradnje društva. Bračnom je paru čestitao što imaju hrabrosti plivati protiv struje ovoga svijeta, biti svjedoci i zdrava alternativa ovome svijetu, svjedoci ljubavi u Boga i povjerenja jedno u drugo.

Dolazak nadbiskupa u Župu kako bi krstio dijete u Velikome tjednu pokazuje, na poseban način, njegovu blizinu i podršku kako roditeljima dječaka, tako i župnoj zajednici. Znak je i brige i zauzetosti Crkve za život, promicanje kulture života, i osobito kao podrška obiteljima s više djece. Istaknuo je nadbiskup kako mu je posebno drago biti osobno prisutan jer je majka maloga Mihaela vjeroučiteljica.

Svetoj su misi prisustvovali mnogi župljani, vjeroučiteljice iz Štitara te brojni ministranti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja