Budi dio naše mreže

Uvidjeti da netko nije onaj pravi za vas oslobodit će vas za onog koji bi trebao biti s vama.

/ mp

Mučite li se s pitanjem je li osoba s kojom se viđate prava za vas? Na to je pitanje teško odgovoriti, ali zato je nešto lakše odgovoriti na suprotno pitanje: ima li ta osoba neke osobine koje su vam dugoročno problematične? Drugim riječima, lakše je shvatiti da netko nije za vas.

S portala Aleteia prenosimo upozorenja koja bi vas mogla uputiti na činjenicu da određena osoba nije za vas:

X vas ne stavlja na prvo mjesto

Ako vas osoba koja vam je važna uporno zapostavlja te joj sve drugo važnije od vas, onda to nije ni osoba kojoj bi trebali posvetiti svoj život.

Sluša li vas X? Osjećate li se loše? Osjećate li se da vas druga osoba cijeni i poštuje? Možda X i čini lijepe stvari za vas, ali ne želi vas bolje upoznati? U svakom slučaju, X vas ne stavlja na prvo mjesto.

Vi ne stavljate X-a na prvo mjesto

Ako ne stavljate osobu koja je vama važna na prvo mjesto onda niste ni vi prava osoba za tu drugu osobu. Što znači stavljati nekoga na prvo mjesto? To znači imati u vidu što druga osoba voli kad planirate nešto. Svjesni ste kakvog je raspoloženja druga osoba i kako se osjeća. Ako niste sposobni žrvovati neke svoje želje za drugu osobu onda nemojte nastaviti druženje s tom drugom osobom.

Ako se uz X-a osjećate loše ili sumnjate u svoju vrijednost

Ako vas osoba koja vam je važna kritizira umjesto da vam pomaže u izgradnji, to nije osoba koja bi trebala biti u vašoj blizini. Podupiranje jedno drugoga važan je dio zdrave veze. Ako vas osoba tijekom veze ne podupire verbalno ili emotivno, neće ni početi u braku.

Svi oni koje vas vole, ne vole X-a

Omogućite svojoj obitelji da upoznaju osobu s kojom izlazite. Ako im se ne sviđa ta osoba, upitajte ih zašto. Možda ćete zbog njih lakše uvidjeti zašto vam ta osoba ne odgovara.

Ne osjećate se ugodno razgovarati s X-om o nekim stvarima

Možete li X-u govoriti o nekim stvarima koje su vas povrijedile? Možete li s X-om biti iskreni? Ako ne s X-om ne možete biti iskreni, neće vam biti ni lakše. Morate moći biti i ranjivi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja