Budi dio naše mreže

Postoji puno razloga zašto obitelj, sa svim svojim nesavršenostima i teškoćama, ima središnje mjesto u našim životima, a ponekad je potrebno podsjetiti se na njih.

/ mp

Portal Aleteia nam donosi nekoliko razloga zašto je važna obitelj:

Obitelj je najbolje mjesto za usvajanje znanja

Obitelj je središte našeg cjelokupnog razvoja. To je mjesto gdje otkrivamo svoje talente te gdje nam je dana prilika da razvijamo svoje vrline, načela i temeljne vrijednosti koje nam pomažu u tome da imamo sretan, zdrav i produktivan život. Naša obitelj nam osigurava okruženje da postanemo najbolja verzija sebe. Počevši od malih nogu obitelj nas poučava kako da usvajamo znanja i da se razvijamo nudeći nam svoju potporu.

Naša obitelj je naš dom

Obitelj je ono što kuću čini domom. Kuća kao takva je samo građevina s pokućstvom, ali postane domom kad joj obitelj udahne život. Vrijeme koje provedemo s našom obitelji uspomene su koje nam ostaju zauvijek. Dok god imamo obitelj, imamo i dom – mjesto u kojem smo uvijek dobrodošli.

Obitelj znači ljubav

U obitelji se ljudi vole unatoč svojim nedostacima. Ljubav može preuzeti oblik utjehe, vodstva ili pak kažnjavanja. Svi ti načini izražavanja ljubavi mogu nam pomoći kako bi preživjeli poteškoće, učili iz pogrešaka te kako bi izrasli u bolje ljude. Obitelj nam pruža osjećaj da smo voljeni zbog onog što jesmo, a ne zbog onog što radimo ili ne radimo. Ova čista ljubav nam daje energije kako bi razvijali sve dijelove naše osobnosti – fizičke, emocionalne i duhovne u cilju našrg osnaživanja.

Obitelj je utočište

Kada smo suočeni s problemima, naša obitelj je uz nas kako bi pronašli rješenje. Svijet zna biti okrutno mjesto i utješna je činjenica da znamo da smo negdje uvijek dobrodošli. Nije važno što prolazimo, ali važno je da ne prolazimo to sami.

Obitelji nisu uvijek savršene, ali ako i ne nalazimo utjehu u svojoj obitelji uvijek postoji mogućnost da osnujemo obitelj u kojoj će biti ostvarene navedene vrijednosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja