Budi dio naše mreže

Znate li da u Ekvadoru postoji narod koji razlikuje živi od neživog kamena, da u Meksiku živi jedinstveno pleme Raramuri - najbolji ultramaratonci svijeta u sandalama? Znate li koja je zemlja izgradila najdulji željeznički tunel na svijetu ili koji je najstariji znanosti poznat grad? Sve te i mnoge druge priče slušali smo godinama 'putujući' u emisiji Put pod noge i družeći se sa zanimljivim gostima, putopiscima, avanturistima, svjetskim putnicima, brojnim znatiželjnicima, ljubiteljima putovanja te svećenicima i hodočasnicima koji su podijelili s nama dojmljiva iskustva s hodočašća.

/ HKM

Što nas vodi? Želja za otkrivanjem drugog i drugačijeg, oduševljenost Božjim djelom u svemu stvorenome, u jedinstvenosti čovjeka i začudnosti prirode, u postojanosti kamena koji čuva priče iz daleke prošlosti.

Naše ‘putovanje’ u emisiji Put pod noge traje od 2004. godine i od tada nastojimo unijeti malo svježine u vašu i našu svakodnevicu pričom i pjesmom koje stvaraju slike i vode nas na mjesta daleko od naših obzora. Otkrivamo mjestašca isklesana kroz povijest, milijunske gradove visokog napretka, pitome obronke i negostoljubive planine, morske pučine i divljine putujućeg pijeska, obale gdje se kopno i more bore za prevlast. Koračamo i hodočasničkim putevima te stopama svetaca otkrivajući mjesta u kojima su živeći Evanđelje ostavili svoj trajni pečat.

Ono što tražimo uvijek je u nama, a ne izvan nas, ali putovanja nam pomažu da znamo cijeniti ono što imamo i diviti se svemu stvorenome

‘Na put, na put’, čujem u sebi od malena i, iako su moji koferi posljednjih godina rijetko puni, volim svaku pomisao na nove horizonte i uživam ‘putujući’ iz studija HKR-a s divnim ljudima, vječnim tragateljima, dragim gostima emisije Put pod noge. I nakon svake snimljene emisije želja je još veća. Čini mi se da volimo putovati jer stalno tragamo za nečim, dolazimo do novih spoznaja i širimo svoje vidike. Ipak znam da je ono što tražimo uvijek u nama, a ne izvan nas, a putovanja nam pomažu da znamo cijeniti ono što imamo i diviti se svemu stvorenome”, ističe urednica emisije Tihana Semijalac.

Pozivamo vas da i ove sezone s vremena na vrijeme zatvorite oči i krenete na put na valovima HKR-a svakog drugog četvrtka u 18:00 sati!

Zamisli snagu zemljinog stvaralaštva, saznaj kako drugi izražavaju svoje misli i osjećaje, upoznaj riznicu zemlje i čovjekova života, osjeti miris drevnih vremena koji prožima i duh modernoga svijeta, spoznaj ljepotu raznolikosti!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja