Budi dio naše mreže

U emisiji HKR-a "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Sonje Kuzmić u srijedu, 24. ožujka gostovala je Romina Mataušić, predsjednica Udruge Ruah iz Zagreba i članica Udruge Ana Marija Miškulin.

/ mp

Sonja Kuzmić, Ana Marija Miškulin i Romana Mataušić

Udruga Ruah osnovana je 2015. godine, s ciljem pružanja pomoći teško oboljeloj djeci, djeci s trajnim invaliditetom kao i djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju te djeci slabijeg materijalnog stanja. Prema riječima Romine Mataušić, Udruga je usmjerena pružanju pomoći obiteljima s više članova, koji su u materijalnim problemima te im treba pomoći financijski u školovanju djece i osiguravanju osobnih potrepština i hrane.

“Udruga Ruah sve to čini uz razvijanje kršćanske svijesti i s dobrom voljom. Radimo sve u Gospodinovo ime. Udruga je nastala u nadahnuću Gospodinovu u Međugorju te smo održavali duhovne obnove, a naš duhovnik je pater Smiljan Kožul. No zbog koronavirusa zaustavili smo naše susrete. Odlazili smo i jednom godišnje na Hodočašće osoba s invaliditetom osoba u Međugorju, a koji prošle godine nije bio organiziran zbog koronavirusa”, nadodala je Mataušić.

Kako je istaknula, unatoč pandemiji Udruga Ruah prošle je godine otišla u Međugorje.

“Držali smo se svih epidemioloških mjera te smo se vratili zdravi. Zahvalni smo na svemu Mariji. Put do Međugorja nije jednostavan, ali djeca s poteškoćama izdržala su put. Oni mole, svjedoče pjevaju u autobusu.”

Romina Mataušić naglasila je kako su djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom neprocjenjivo blago.

“To su anđeli među nama. Roditeljima nije lako to podnijeti, osobito kad gledaš dijete kako pati.”

Prema njezinim riječima, Udruga živi od donacija jer ne dobivaju novce iz državnog proračuna.

“Imamo otvoreno srce za bolesnu osobu. Svi naši projekti financirani su od donatora. U svim našim molitvama su naši donatori, a donatore smatramo i one koje mole za nas.”

Mataušić je pozvala sve da sudjeluju u njihovim humanitarnim akcijama.

“U tijeku je akcija za sisačku bolnicu u kojoj se darivaju djelatnici sisačke bolnice. Darujemo im sitnicu s posebnom porukom koja ih osobito razveseli. Djelujemo i na Banovini. Slali smo djeci darove s posebnim porukama koje su ih posebno razveselile. Nije važno da je skupo već da je od srca.”

Udruga Ruah okuplja 80 članova, 20 korisnika djece s poteškoćama, a aktivnih volontera ima 23.

Ana Marija Miškulin, članica Udruge Ruah, počela je pisati pjesme nakon obraćenja 2016. godine.

“Kad sam počela razmišljati kako mogu nešto dati Gospodinu, odlučila sam pisati pjesme.”

Kako je rekla, već je objavila dvije zbirke pjesama te je nadodala da će ih biti još.

“Svoje pjesme pišem noću u glavi, zapamtim ih do ujutro. Ponovim pjesmu nekoliko puta u glavi i tek ujutro zapišem stihove kad sjednem u kolica. To su spontane molitve Gospodinu i Gospu. Pišem ono što osjećam u srcu.

Svoj život prepustila sam Gospodinu. Kad sve prepustiš Gospodinu, sve ide. Nema tu puno napora i filozofije, samo ide. Znam reći, s Gospodinom nema frke”, poručila je Miškulin.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja