Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić u utorak, 6.. listopada, gostovale su učiteljica savjetnica Sandra Vuk, jedan od od 500 najboljih učitelja u Hrvatskoj i učenica Magdalena Gabriša iz škole u Svetoj Nedjelji.

/ mp

Snježana Kirinić Grubić, Magdalena Gabriša i Sandra Vuk

O učiteljskom pozivu na Svjetski dan učitelja govorila je Sandra Vuk koja je treći put proglašena jednom od 500 najboljih učitelja u Hrvatskoj.

“Mislim da se jednim od najboljih učitelja postaje velikom angažiranosti, ljubavi prema zanimanju i malim bićima. Smatram da se posao trebao voljeti”, istaknula je Vuk.

Njezina bivša učenica koja sad ide u 5. razred Magdalena Gabriša naglasila je kako ju je učiteljica Sandra naučila mnogim stvarima.

Vuk je objasnila kako je postati učitelj savjetnik dugotrajan proces.

“To se postaje ako se puno radi, ako se ističe. Mora se zadovoljiti više kriterija. Važan je i vaš proces rada u učionici, kako djelujemo unutar lokalne zajednice te kako se obrazujemo.”

Učiteljica Vuk osmislila je projekt “Sandrina učionica”.

“Riječ je o online projektu koji sadrži zbirku materijala koji sam koristila u svom radu. Ondje se nalaze radovi učenika kao i materijali za edukaciju učitelja.”

Kako je objasnila Vuk, ondje se nalazi njezinih devet projekata, a neki su dobili i europsku oznaku izvrnosti.

Magdalena Gabriša je rekla kako joj je najbolji projekt bio projekt “Sjenica” jer su izgradili učionicu na otvorenom.

“Zajedničkim snagama smo zbog epidemije koronavirusa izgradili učionicu na otvorenom jer je jedna od preporuka za borbu protiv zaraze biti na otvorenom. U sklopu tog projekta godinu dana smo proučavali sve građanske metode kako utjecati na vlast te kako ostvariti utjecaj”, objasnila je Sandra Vuk.

Jedan od projekata učiteljice Vuk je i “Na putu dobrote”.

“U tom projektu su nakon potresa u Petrinji sudjelovale 136 škola, a taj projekt je i danas aktivan u cilju pomaganja školama na petrinjskom području. Projekt nije ni minute mirovao te se širi u valovima, a cilj je primjećivati druge i pomagati im. Važno mi je da moji učenici postanu dobri ljudi.”

Učiteljica Sandra Vuk održala je više od 200 webinara u trenutku lockdowna te je učiteljima pokazala kako organizirati učenje na daljinu.

“Nisam se nametala već sam odlučila da moje znanje može koristiti drugima. Sretna sam zbog toga. Vjerujem kako se valovi znanja trebaju širiti kao i valovi dobrote”, poručila je.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja