Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić gostovali su Niko Stjepanović, učenik humanitarac i Davorka Ilečić, učiteljica humanitarka, članica VG Legacyja u utorak, 6. travnja.

/ mp

Snježana Kirinić Grubić, Niko Stjepanović i Davorka Ilečić

Učiteljica u osnovnoj školi “Eugen Kumičić” u Velikoj Gorici Davorka Ilečić, članica je humanitarne udruge VG Legacy koja pomaže osobama u potrebama.

“Riječ je o mladoj humanitarnoj udruzi u koju je uključena skupina prijatelja čiji je cilj pomaganje drugima. Legacy znači naslijeđe, to je trag koji želimo ostaviti u društvu te osvijestiti druge da je potrebno pomoći drugome koji su slabijeg imovinskog statusa.”

Prema riječima naše sugovornice, udruga broji 30-ak članova udruge koja je i službeno nastala prije mjesec dana.

“Prije potresa smo također djelovali, ali nismo se eksponirali. U početku smo skupljali među sobom novce za obitelji koje nisu imali higijenske potrepštine i hranu, odnosno brinuli smo o ljudima slabijeg imovinskog statusa. Organizirali smo i akciju za zagrebačke beskućnike. Sakupljali smo toplu odjeću i higijenske potrepštine.

Velikom akcijom kojom želimo ostaviti nešto u naslijeđe drugim generacijama je bila akcija za kupovina aparata za Hitnu pomoć u Velikoj Gorici. Riječ je o jednom aparatu koji će pomoći i drugima generacijama. Kad su došli potresi, pokrenuli smo se i počeli prikupljati potrepštine za građane Gline, Siska i Petrinje. Danas pomažemo konkretnim ljudima i dostavljamo im prikupljeno na adresu.”

U rad VG Legacyja učiteljica Davorka uključila je i svoje učenike.

“Oni jesu mali, ali dovoljno veliki da osvijeste da mogu pomoći drugome, barem crtežom ili nekim ukrasom.”

U rad udruge uključen je Niko Stjepanović, učenik 2. e u školi “Eugen Kumičić”.

“Sudjulujem u radu udruge jer želim pomoći drugome, ali i razveseliti ih”, istaknuo je Niko.

Kako je objasnila učiteljica Ilečić, prva akcija u kojoj su učenici sudjelovali bila je na Gastro turopolju kad su na štandu prodavali čestitke, ukrase i kolače za aparat za Hitnu pomoć u Velikoj Gorici.

“Oni su upoznati s radom udruge, koliko trebamo prikupiti novaca, koliko smo dobili i i koliko nam treba. Svaki ponedjeljak je sastanak kako bi doznali koliko smo dobili.”

Niko Stjepanović uključio se i u akciju prikupljanja knjige za djecu koja žive na području pogođenog potresom.

“I ja sam darovao knjigu. Bilo mi je drago što sam mogao usrećiti drugoga.”

Učenici pomažu u humanitarnoj akciji

Humanitarna akcija “Dom je tamo gdje je srce”

Prema riječima Davorke Ilečić, trenutno imaju akciju “Dom je tamo gdje je srce” u kojoj prodajom privjesaka pomažu jednoj starici, kako je zovu, baki Anici.

“Prikupljamo novac za baku Anicu koja ima 86 godina i živi sama na Banovini. Njezina kuća dobila je crvenu oznaku, odnosno ne može živjeti u svojoj kući. Trenutno živi u građevinskom kontejneru bez toaleta. Mi joj pokušavamo pomoći koliko možemo. To je uistinu divna i krasna baka koja zaslužuje našu pomoć.”

Više informacija o VG Legacyju doznajte OVDJE.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja