Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" u utorak, 7. rujna, urednice i voditeljice Snježane Kirinić Grubić gostovali su Nika i Luka Sarajlija.

/ mp

Gimnazijalac u Zagrebu Luka Sarajlija i studentica plesa u Linzu Nika Sarajlija od malih nogu sudjeluju u kreiranju slikovnicu sa svojom mamom Dijanom Merey Sarajlijom i ocem. Zajedno su kreirali tri slikovnice, a svaka slikovnica sadrži dvije priče.

“Riječ je o bogatom ilustrirano slikovnicama u rimi. Svaka je prilagođena određenom uzrastu. Prve dvije slikovnice smo ilustrirali Luka i ja, a posljednju samo ja”, istaknula je Nika koja se uz ples voli i slikovno i glasovno izražavati, ali najviše voli ples.

Snježana Kirinić Grubić i Nika i Luka Sarajlija

Brat Luka uz gimnaziju pohađa glazbenu školu u kojoj svira klasičnu gitaru.

“Sve je počelo kad smo s 11, 12 godine osmislili likove uz mamine priče. U kreiranju likova koristili smo različite tehnike. U pričama glavni likovi imaju neke probleme i onda ih mravi dovedu do rješenja”, istaknuo je Luka.

Nika je naglasila kako se u slikovnicama fokusiraju na odnose, solidarnost, poštivanje drugih te isticanju pravih vrijednosti.

“Sada smo krenuli s novom serijom slikovnica, možete nas pratiti na Facebook stranici gdje ćemo objavljivati novosti te na Instagram profilu listam-slikovnice.i.ostalo. Likove smo oživjeli i u predstavama pa znamo i nastupati na ulicama”, poručila je Nika Sarajlija.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja