Budi dio naše mreže

U emisiji Novi valovi dobrote urednika i voditelja Borne Marinića, u srijedu, 22. prosinca gostovali su Božo i Sabina Bogunović, bračni par koji se aktivno bavi obaranjem ruku. U tom su sportu oboje osvojili vrijedne nagrade, a nedavni veliki uspjeh Bože Bogunovića koji se sa Svjetskog prvenstva u obaranju ruke u Bukureštu vratio s brončanom medaljom, bio je povod emisije.

/ dz

Božo Bogunović ostvario je veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Bukureštu koji je održano ovog mjeseca na kojem je Božo Bogunović osvojio brončanu medalju. Konkurencija je bila velika. Natjecalo se preko 1400 natjecatelja iz 44 zemlje. O atmosferi na tom natjecanju progovorila je njegova supruga, također natjecateljica i obračica na ruku, Sabina Bogunović.

Teško je naći prave riječi za opisati osjećaje tog uspjeha i ozračja u koje smo tamo došli!

“Manje više, svi natjecatelji natječu se dvjema rukama što znači da je bilo oko 2800 mečeva. Mi smo nonstop na treningu, družimo se i po natjecanjima pa nije bilo pauza. Ipak, Svjetsko prvenstvo je vrh vrhova”, rekla je gospođa Sabina. Božo Bogunović rekao je da ga se dojmila atmosfera na prvenstvu i smatra da je veliko bogatstvo doći na takvo mjesto. “Ni u snu nisam mogao pomisliti da bih mogao doći do tog rezultata pokraj toliko natjecatelja. Vidio sam koliko je natjecatelja, ali svi su se odnosili jedni prema drugima s poštovanjem i tolerancijom, ohrabrivali se međusobno”, rekao je Bogunović.

Kako je Sabina Bogunović osvojila u godini dana sedam medalja progovorila je u nastavku. “Prije dvije godine iz saveza za obaranje ruke bili kod nas u udruzi slijepih i prezentirali taj sport. Pošto Božo to voli od malih nogu, otišli smo i vidjeli kako to izgleda. Boži se to svidjelo, a ja sam išla s njim tih godinu dana na treninge i vodila ga. Tamo su mi preporučili da bih to mogla i ja isprobati. Žena u tom sportu nema mnogo pa sam pokušala. Tako sam se i ja tu našla iako me, iskreno govoreći, to baš i ne zanima pretjerano”, priznala je uz osmijeh gospođa Sabina.

Sabina Bogunović u godinu dana osvojila je čak sedam medalja, od kojih tri zlatne!

No, valja istaknuti da je ona u godinu dana osvojila čak sedam medalja od kojih su tri zlatne! Iako je sport ne zanima previše, ipak se natječe. “Motivira me da smo zajedno u tom sportu, da sam uz Božu.” Božo Bogunović rekao je da mu je to jedini sport u kojemu se može boriti s ljudima koji nemaju takvu zdravstvenu poteškoću i koji su zdravi. “Među kolegama vlada prijateljsko raspoloženje. Naravno, nitko ne voli gubiti, ali ovo je jedno sportsko rivalstvo. Preporučio bih slijepima i slabovidnima da kroz ovaj sport prošire poznanstva. Tamo će vidjeti prekrasne mlade ljude pune života, puni veselja i radosti. Vidjet će da su tamo ljudi velikodušni i da to valja prihvatiti jer nas to obogaćuje u duši i tijelu “, kazao je Bogunović.

Održavanje kondicije Bogunovići održavaju tri puta tjedno treninzima i teretanom. Prijepodne istoga dana kada imamo trening odlaze u teretanu. Kada je u pitanju obaranje ruku tehnika je vrlo važna, ali i trening snage. U početku je Božo više išao na sirovu snagu, ali je kasnije počeo shvaćati koliko je tehnika važan segment za ovaj sport jer ona omogućuje racionalnije trošenje snage.

O planovima je u nastavku Božo rekao : “Dokle god se budem mogao nositi s mladim natjecateljima za stolom, ne mislim odustati. Sve drugo podređujem sportu kojim se bavim. Možda sam ja presubjektivan ili sanjam, ali mislim da medalje tek dolaze. Bila bi velika sreća kada bi se moglo otići na sljedeće natjecanje. Uvijek mislim kada završim jedno natjecanje, da se za drugo moram spremiti još bolje”, optimistično je zaključio Božo, osvajač brončane medalje sa Svjetskog prvenstva održanog u Bukureštu.

Emisiju možete pogledati niže:

 

Novi valovi dobrote

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja