Budi dio naše mreže

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednice Snježane Kirinić Grubić u utorak, 16. ožujka, gostovali su glazbenici Aurelia i Antun Stašić.

/ mp

Snježana Kirinić Grubić, Aurelia i Antun Stašić

Aurelia Stašić izvodi pjesmu “Svjetlo nade” koja je nastala nakon razornog potresa koji je pogodio središnju Hrvatsku 29. prosinca 2020.

“Bili smo u strahu nakon potresa i dok smo tako ležali budni došla je poruka od Davora Lekića s novom pjesmu za Aureliju. Svidjela nam se poruka ohrabrenja koju nosi ta pjesma. Drugi smo dan išli tu pjesmu snimiti kod Gorana Kovačića i tako je pjesma nastala u jedan dan. To je plod inspiracije, kad umjetnost progovara u teškim trenucima”, istaknuo je Antun Stašić.

Autor glazbe za pjesmu “Svjetlo nade” je Davor Lekić, a autori stihova su Anja Lekić i Aljoša Đugum. Aranžman potpisuje Goran Kovačić.

“Pjesma je posvećena stradalima u potresu. Za sve one koji pružaju svoju ljubav, pomoć i podršku potrebitima. Video je također nastao odmah. Aurelia je snimana u studiju te su korišteni kadrovi potresa za koje smo imali odobrenje”, nadodao je Antun.

Aurelia ide u peti razred osnovne škole u Velikoj Gorici, a pjeva od svoje treće godine.

“Prilikom snimanja pjesme nemam tremu, ali na javnom nastupu uvijek imam malu tremu pomiješanu s malo uzbuđenja.”

Mlada pjevačica odrasla je u glazbenoj obitelj u kojoj se glazbom bave djed, stric, tata Antun i majka.

“Kod nas je uvijek veselo i uvijek se pjeva. Idem u glazbenu školu gdje radi i tata. Sviram klavir i idem u četvrti razred osnovne glazbene škole. Tata, mama, djed i stric najveći su mi uzori i pružaju mi najveću podršku”, poručila je Aurelia Stašić.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja