Budi dio naše mreže

Uključite su akciju humanitarnog buvljaka župe Gospe Sinjske za pomoć korisnicima Caritasa

U sklopu akcije "Daruj Božić", koja se organizira u župi Gospe Sinjske od 1. do 12. prosinca, održat će se humanitarni buvljak u klaustru Franjevačkog samostana Gospe Sinjske. Buvljak će trajati četiri dana (1. i 2. te 8. i 9. prosinca) u vremenu od 8 do 12 sati, a građani će imati priliku za obnovu garderobe po pristupačnim cijenama.

/ mp

Fra Perica Maslač, župnik župe Gospe Sinjske, pojasnio je u HKR-ovoj emisiji „Na valovima dobrote“ kako se u karitativnoj akciji može sudjelovati doniranjem odjeće ili pak kupnjom odgovarajućeg komada.

Tako će Sinjani, a i ostali koji dođu na sajam moći obnoviti garderobu po pristupačnim cijenama.

“Molimo vas da donirate odjeću koju biste i sami kupili (čistu i opranu). Pozivamo i sinjske prodavaonice da se priključe akciji. Svaka pomoć je dobrodošla. Sav prikupljeni novac ide sinjskom Caritasu, čije usluge koristi 90 obitelji ili 280 članova s područja župe Gospe Sinjske i Grada Sinja, a pomaže se i onima koji nisu u stalnoj evidenciji korisnika”, pojasnio je fra Perica.

Zamolio je sve da se pridruže ovoj akciji kako bi radost Božića došla i među braću i sestre u potrebi.

Iva Čugura, profesorica filozofije i logike u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, istaknula je kako svoje učenike pokušavaju senzibilizirati za sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

“Upravo su mladi došli na ideju humanitarnog buvljaka. Naime, oni će donirati svoju odjeću za prodaju koja je i dalje uščuvana kako bi pomogli onima koji su u potrebi”, nadodala je Čugura.

Osim toga, djeca će u prosincu u školama vrijedno prikupljati živežne namirnice (ulje, brašno, šećer i drugo), a u samostanu će biti postavljena košara u koju će se svakodnevno moći donirati potrepštine.

Akciji će se pridružiti i članovi Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a), koji će izrađivati i prodavati božićne aranžmane.

Sinjski fratri pozivaju i domaćice da se donacijom kolača priključe karitativnoj akciji. Nadaju se da će se kao i prošle godine akciji odazvati i sinjske pekare.

„Zajedničkim snagama uljepšajmo Božić korisnicima karitativne pomoći“, potiču fratri. Prikupljena sredstva bit će raspoređena i podijeljena korisnicima sinjskog Caritasa sredinom prosinca.

Više o akciji doznajte na župnim stranicama župe Gospe Sinjske.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja