Budi dio naše mreže

"Krist, nada naša" (1Tim 1,1) geslo je jubilarnog 10. susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM-a) koji je održan 29. i 30. travnja 2017. u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru.

/ mp

Prvog dana SHKM-a mladi su bili smješteni po župama, a u nedjelju su se svi okupili u Vukovaru na misi, središnjem događaju Susreta hrvatske katoličke mladeži. Nakon mise mladi su se uputili prema centru grada, gdje je za njih bio osmišljen bogat program. Ondje su nastupili izvođači duhovne glazbe.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

Mladi su se u nedjelju navečer vratili u prostor ispred dvorca Eltz na završni koncert SHKM-a. Uz volontere i Organizacijski odbor, prisutan je bio i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Filip Perković te brojni svećenici, redovnici i redovnice koji su bili u pratnji svojih mladih.

Na večernjem koncertu su nastupili Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica i Božja pobjeda. Izveli su mladima dobro poznate duhovne skladbe, a duhovnu riječ uputio je o. Ivan Ike Mandurić. Potaknuo je mlade da se odvaže krenuti za Kristom, pa su svi okupljeni jednoglasno ponavljali „Evo me, mene pošalji!” Ples i pjesma ispunili su prostor ispred dvorca Eltz, koji je u predvečerje ovoga dana bio osvijetljen svjetlima oko 30.000 mobitela. Mladi su i na taj način pokazali svoju mladenačku radost, lijepu atmosferu i zadovoljstvo večernjim koncertom.

SHKM u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru završen je zahvalom vlč. Perkovića, koju je uputio dragom Bogu, mladima, volonterima te Organizacijskom odboru.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

SHKM Vukovar 2017.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja