Budi dio naše mreže

Ova vrijedna i nadasve nadarena ekipa glazbenika objavila je nešto novo i potpuno drugačije.

/ ts

“Posljednjih nekoliko tjedana uloženo je puno truda i ljubavi kako bi ovom napjevu odjenuli novo ruho. Nadamo se da ćete slušajući osjetiti emocije koje smo mi proživljavali pjevajući i da će vam pomoći da uplovite u otajstvo Velikog tjedna”, rekli su sretni, ponosni i zahvalni mladi pjevači i članovi Vokalno instrumentalnog sastava “Veritas aeterna” koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ova vrijedna i nadasve nadarena ekipa glazbenika objavila je nešto novo i potpuno drugačije. Naime, u korizmenom vremenu odlučili su obraditi tradicionalni hrvatski napjev “Puče moj”, a sudeći prema komentarima i kritikama, mladi članovi već sada mogu biti i više nego zadovoljni.

Za obradu i aranžman tradicionalnog napjeva zaslužan je voditelj “Veritasa aeterna” Antonio Grkeš, a tonski snimatelj je Hrvoje Domazet. Montažeri i snimatelji live videa su Andrija Jurčević i Stipe Musulin, a konačna montaža djelo je Andrije Jurčevića iz APstudija Aheropita.

Lokacija snimanja live videospota je crkva Svete Obitelji u Solinu, a cijelu produkciju potpisuje Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s predstojnikom don Mihaelom Provićem.

Solisti u izvedbi korizmenog napjeva „Puče moj” su: Ante Mlikota, Ana Dobrijević, Antonijo Grkeš i Doruntina Qivlaku.

Veritas aeterna / Foto: Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Sretni i ponosni pjevači uputili su zahvale svima onima koji su pridonijeli realizaciji ovog glazbenog projekta.

“Posebne zahvale župniku župe Svete Obitelji u Solinu, don Anti Čotiću i župnim vikarima don Vladimiru Smolji i don Roku Kaštelanu. Hvala im na ustupljenom prostoru za snimanje. Hvala i Tonćiju Domazetu na pomoći oko realizacije. Hvala i svima ostalima koji su na bilo kakav način doprinijeli da ovaj projekt ugleda svjetlo dana”, poručili su ponosni mladi pjevači iz sastava “Veritas aeterna”.

Podsjetimo, VIS “Veritas aeterna” je vokalno-instrumentalni sastav osnovan 2015. godine. Snimaju i animiraju svete mise za mlade koje se svake nedjelje slave na Kampusu Sveučilišta u Splitu. Osim toga, redovito animiraju duhovne obnove i susreta za mlade, a sve u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja