Budi dio naše mreže

Sedmoro mladih je pristupilo dominikanskoj mladeži (DOMA) u subotu, 12. sudenog, kod sestara dominikanki na zagrebačkim Krugama. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fr. Ivan Marija Tomić op. u asistenciji dva dominikanska bogoslova.

/ mp

Nakon čitanja evanđelja duhovna asistentica dominikanske mladeži s. Ana Begić, pročitala je pojedinačno imena svakog pristupnika na što su mladi odgovarali „Evo me“ te pristupili oltaru gdje im je sestra uručila prigodne simbole krunicu koja ih stavlja pod zaštitu BDM zajedno sa svom dominikanskom obitelji, jakne koje će bit simbol njihove pripadnosti Dominikanskoj mladeži na javnim mjestima i okupljanjima, slika bl.  Piera Giorga Frassatija koja će ih podsjetiti u molitvi na njegov zagovor i blizinu, svijeću koja će im osvjetljavati put te ih podsjećati da je Krist njihova Istina, Put i Život.

Ulazak u dominikansku mladež (DOMA) na zagrebačkim Krugama

Nakon što su mladi izrekli svoj „Evo me“ Gospodinu, duhovna asistentica je obred primanja zaključila riječima: „Dragi mladi, ovim činom pristupili ste Dominikanskoj mladeži! Vaša predanost neka bude gorljiva u sazrijevanju u dominikanskoj duhovnosti, navještaju radosne vijesti, u bezuvjetnoj ljubavi nasljedujući Isusa Krista, koji je prošao ovom zemljom čineći dobro. Riječi našega zaštitnika blaženog Piera Giorgia Frassatia „da mi koji smo milošću Božjom katolici, ne smijemo potratiti najbolje godine svoga života kao što to čine mnogi nesretni mladi ljudi, koji se brinu uživati u dobrim stvarima u životu, stvarima koje zapravo ne donose ništa dobro, nego plod nemorala u današnjem svijetu“ bile nam misao vodilja i okrepa na našem zajedničkom putu. Tako neka bude.“

Na licima mladih mogao se zamijetiti ponos, radost i predanost u njihovoj novoj životnoj ulozi koju će kao članovi Dome širiti i davati ondje gdje budu aktivni, u školama, na fakultetima, u obiteljima, baš kao što je istaknula i priora samostana bl. Ozane Kotorske, s. Katarina Maglica, u prigodnom obraćanju mladima zaželjevši im hrabrost i nepokolebivost. 

Ulazak u dominikansku mladež (DOMA) na zagrebačkim Krugama

Ulazak u dominikansku mladež (DOMA) na zagrebačkim Krugama

Ulazak u dominikansku mladež (DOMA) na zagrebačkim Krugama

DOMA je počela sa sedam svojih darova od Boga, svoje djelovanje ponovno kod sestara dominikanki na zagrebačkim Krugama, nakon što je bila dugi niz godina prisutna kod braće dominikanaca.

“Malim i samozatajnim koracima, nastojat ćemo biti bliski onima koji su u potrebi, jačati u duhovnosti dominikanskog reda, i međusobno pomagati jedni drugima ispravnim putem kročiti kroz život. Dao Bog da naši mladi prepoznaju svoju vrijednost i bez straha se što više integriraju u živote dominikanskih zajednica. Vrata sestara dominikanki širom su im otvorena i tako će uvijek biti. Hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da ovaj svečani dan doista bude svečan. Bio je to dan dominikanske obitelji, dan kada su naši članovi laičkog bratstva sv. Dominika došli podražiti početne korake naše DOME, kao i članovi žive krunice. Hvala i roditeljima, djedovima, bakama, prijateljima i braći i sestrama naših mladih. Lijepo je vidjeti kada mladi ljudi u ovim vremenima ispunjenim raznim previranjima imaju bezrezervnu podršku njihovih najmilijih u nasljedovanju Krista”, poručila je s. Ana Begić.  

Pozvala je sve mlade na susrete koji se održavaju dva puta mjesečno (prvi i drugi utorak u mjesecu) kod sestara dominikanki na Krugama s početkom u 19:45. sati. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja