Budi dio naše mreže

Poslušajte kako u duetu zvuče o. Antonio-Mario Čirko i Alan Hržica

Karmelićani i Molitvena zajednica Srce Isusovo uoči svetkovine Duhova, organiziraju veliko duhovsko bdjenje mladih u Svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu, u subotu 8. lipnja, s početkom u 18.30 sati.

/ mp

Misa, slavljenje i molitveno bdijenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pored svetišta Majke Božje Remetske.

Euharistijsko slavlje predvodit će pater Ivan Ike Mandurić koji se nakon godine dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva i ovo mu je prva duhovna obnova za mlade u Hrvatskoj nakon povratka. Molitveno bdijenje pred Presvetim od 20 sati predvodit će o. Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj zagrebačkog svetišta u Remetama. Alan Hržica uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo glazbeno će animirati cijeli događaj praćen slavljem i duhovnom glazbom.

Evo kako u duetu zvuče o. Antonio-Mario Čirko i Alan Hržica:

DOĐI NA DUHOVSKO BDJENJE U REMETAMA 8. lipnja 2019.

8. lipnja (subota) biti će organizirano duhovsko bdijenje na otvorenom gdje će uz karmelićane sudjelovati i molitvena zajednica Srce Isusovo. Glazbeno će animirati Alen Hržica i Ana Rucner. Raspored događanja:18.30: Sveta Misa (p. Ike Mandurić)19.30: Pjesme slavljenja20.00: Molitveno bdijenje pred Presvetim (o. Antonio-Mario Čirko)

Geplaatst door Župa Remete op Woensdag 5 juni 2019

Duhovi ili Pedesetnica jedan su od najvažnijih kršćanskih blagdana. Taj dan slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, točno pedeset dana nakon Uskrsa.

Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme, a slavi se i kao blagdan rođenja Crkve, budući da su apostoli tek po primanju sile odozgor govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se “dalo krstiti te su primili Duha Svetoga”. Kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli u ispunjavanju misije, odnosno propovijedanju Evanđelja svim narodima.

Ukoliko nemate osobni prijevoz, do svetišta Majke Božje Remetske možete doći s Kaptola autobusnom linijom 226 i sa Svetica – stajalište kod Dinamovom stadiona s autobusnom linijom 203.

Ključne riječi:
duhovsko bdjenje u Remetama

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja