Budi dio naše mreže

Počinje 2. Mladifest Hrvatska, geslo: "Tko je žedan neka dođe!"

2. Mladifest u Hrvatskoj održat će se ove godine od 11. do 13. rujna u Petrinji pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“. Svi oni koji ne budu u mogućnosti sudjelovati na Mladifestu, moći će ga pratiti putem medija, a organizatori su najavili bogat program.

/ dt

Program, koji će se moći pratiti putem različitih medija, započet će svakog dana u 16 sati. Na ovogodišnjem programu sudjelovat će sisački biskup Vlado Košić, p. Ike Mandurić, fra Stjepan Brčina, Alan Hržica, mlada hrvatska intelektualka Ivana Foretić, majka petero djece i jedna od urednica portala Žena vrsna te ostali predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

Online prijenos uživo cijeloga programa moći ćete pratiti na Facebooku Mladifest Hrvatska i na YouTube kanalu Mladifest Hrvatska.

1. Mladifest Hrvatska u Gornjem Viduševcu

Podsjetimo, prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održan je od 21. do 23. lipnja 2019. godine u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline pod geslom „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), a u organizaciji Zajednice Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Na trodnevnom molitvenom susretu mladih prožetom katehezama, svjedočanstvima kršćanskog života, molitvom, ispovijedi, euharistijom, klanjanjem, izvedbom pasije, pjesmom i plesom, koncertom duhovne glazbe, zajedničkim druženjima i obrocima, okupilo se više stotina mladih iz cijele Hrvatske, kao i Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine.

Potreban nam je svima Krist Gospodin, njegova Majka Marija, naši sveti i blaženici, sva naša mučenička povijest i žrtve naših starih. Ne sumnjam da ćete ih vi, dragi mladi, biti dostojni

1. Mladifest Hrvatska u Gornjem Viduševcu

„Vaš idealizam, zanos i vaše snage potrebne su našem hrvatskom društvu, našoj Domovini, da bi ona imala zdravu budućnost. Potreban nam je svima Krist Gospodin, njegova Majka Marija, naši sveti i blaženici, sva naša mučenička povijest i žrtve naših starih. Ne sumnjam da ćete ih vi, dragi mladi, biti dostojni. Molimo se osobito za vas, dragi mladi, za vašu budućnost. To je i budućnost Hrvatske. Neka vas ovi dani, ova iskustva, svjedočanstva i kateheze, propovijedi i pjesme nose i sutra u životu, kada odete s ovog brežuljka. Ovdje smo kao na Gori blaženstva. Isus nam je ovdje govorio i govori nam. On nas šalje da kad siđemo s gore, svjedočimo o njemu i njegovom evanđelju. Budimo radosni svjedoci njegove ljubavi, poput Marije, naših blaženika i svetih“, poručio je mladima sisački biskup mons. Vlado Košić u Viduševcu 2019. godine.

Više informacija o 2. Mladifestu možete pronaći OVDJE.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja