Budi dio naše mreže

Pred nama je novo - drugo po redu - izdanje humanitarnog koncerta ‘Najmanjima od najmanjih’ čiji će domaćin u subotu, 10. studenoga, s početkom u 20 sati biti velika dvorana splitskih Gripa. Ovaj duhovni koncert i hvalevrijednu dobrotvornu akciju medijski podržava vaš Hrvatski katolički radio - Hrvatska katolička mreža.

/ Ante Novak

Organizator humanitarnog koncerta ‘Najmanjima od najmanjih’ u Splitu na Gripama je i prvi put bio Franjevački institut za kulturu mira kada je krenuo s dvotjednom manifestacijom ‘Dani socijalne zauzetosti’, a upravo jedan vrlo poznati franjevac fra Ante Vučković i vas poziva da se odazovete:

Sudionici se jako dobro prisjećaju: Bilo je to prošlogodišnjih nezaboravnih dva sata pjesme i plesa svih generacija na prepunim Gripama. Večer ispunjena pjesmom i slavljenjem samo je potvrdila veliko duhovno buđenje naše Domovine. Vjerujemo da će uskoro tako biti ponovno u Gradu Sv. Duje i postati dobra tradicija na tragu socijalne zauzetosti.

Inače, 2017. dani su trajali od 5. do 19. studenoga, a zamišljeni su kao festival kojim će se u više gradova kroz niz događanja široj hrvatskoj javnosti približiti važna uloga Katoličke crkve u socijalnom angažmanu; od različitih udruga i pojedinaca koji na tom polju ostvaruju vrijedne rezultate.

Nastojanje je i dodatno umrežavanje onih koji djeluju na tom području uz bolju suradnju i osnaživanje već postojećih inicijativa i pokretanja novih. Jer – poručuju – socijalni nauk Crkve je ‘kao alat kojim se može poslužiti u rješavanju konkretnih društvenih problema’.

No, vratimo se koncertu. Nastupit će uglavnom kao prošle godine ista, vrlo poznata, imena duhovne scene u Hrvatskoj te iz susjedne Bosne i Hercegovine: sestre Husar, Alan Hržica, Božja pobjeda, zbor Mihovil, SKAC bend Split, VIS Aurora i fra Marin Karačić iz BiH. Pogledajte prošlogodišnji nastup sestara Palić:

Sav prihod od ulaznica – parter je 30 kuna, tribine 50 kuna – namijenjen je za potrebe bolesne djece, korisnika nadbiskupijskog Caritasa. Osim online prodaje, ulaznice se može nabaviti svakim danom u samostanima Gospe od Zdravlja u Splitu i Gospe Sinjske u srcu Zagore.

I ne-dolaskom na koncert može se vrlo jednostavno pomoći ‘sve rasprostranjenijim klikanjem’, odnosno uplatom na račun Splitske banke na ime Franjevačkog instituta za kulturu mira. IBAN je HR7523300031545046751. U pozivu na broj treba staviti datum uplate.

Uz HKR, medijskog pokrovitelja, partneri u organizaciji toga  toliko iščekivanog koncerta su spomenuti Franjevački institut, Splitsko-makarska-nadbiskupija i nadbiskupijski Ured za pastoral mladih.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja