Budi dio naše mreže

Duhovni i duhoviti - nova sezona "Božanstvene komedije"

U kafiću "Božanstvene komedije" na Laudato Tv-u je živo, Ivan vozi neobično vozilo, a Ante, Jozo i Marin promatraju stvar iz svoje perspektive. Za temu "Biblije" pripremili su anketu s kojom suočavaju naše sugrađane s tumačenjem odabranih biblijskih ulomaka. Vidjet ćemo kako se snalaze, vrsni bibličari će objasniti kako tumačiti riječ Božju, doznat ćemo povijest razvitka Biblije u Hrvata te koji su 'najškakljiviji' biblijski tekstovi.

/ ts

U novoj sezoni “Božanstvene komedije” nedjeljom u 21 sat gledatelje očekuje sedam novih nastavaka sedmorice kreativaca i autora sedmog dana u tjednu, javlja Laudato TV. Uigrana postava ekipe ostaje nepromijenjena: legendarni trojac Marin Periš-Matej Sunara-Stanko Stojić, Josip Kežić kao Jozo frizer, Ante Cash kao Isus, Drago Barać i Mario Pandžić u mnogim ulogama. Ovoj kreativnoj ekipi ideja ne nedostaje i jedva čekaju nove medijske pobjede. Ili barem neriješen rezultat s kojim se prolazi dalje.

Foto: Laudato TV/Božanstvena komedija

Humorom ozbiljno otvaraju važne teme, pa ćemo tako u sljedećim nastavcima s temom “Katolici u prometu” vidjeti što se sve zbiva na našim cestama i kako bi se katolici u pojedinim situacijama trebali ponašati. Ispovijedamo li ozbiljnije prometne prekršaje i dopuštamo li sebi u prometu nešto na što u drugim okolnostima ne bismo nikad pristali?! Čut ćemo statistike s naših cesta i sigurno doznati neka iznenađujuća otkrića. U kafiću “Božanstvene komedije” je živo. Ivan vozi neobično vozilo, a Ante, Jozo i Marin promatraju stvar iz svoje perspektive.

Foto: Laudato TV/Božanstvena komedija

Za temu “Biblije” pripremili su anketu s kojom suočavaju naše sugrađane s tumačenjem odabranih biblijskih ulomaka. Vrsni bibličari će objasniti kako tumačiti Riječ Božju, doznat ćemo povijest razvitka Biblije u Hrvata te koji su ‘najškakljiviji’ biblijski tekstovi.

Foto: Laudato TV/Božanstvena komedija

U nastavku o humanitarnom radu vidjet ćemo gdje je granica između altruizma i sebičnosti, što dobiva onaj koji daje (milostinju), trebamo li ići u Afriku da bismo pomogli bližnjemu, čija imena se nalaze na vitrajima u Crkvi. Spremni su razni skečevi, prilozi, razgovori… uigrana ekipa BK-a je prionula poslu. Tu su još teme o porocima (alkohol, kocka…), djeci kao ambicioznim projektima svojih roditelja, narodnim običajima te o fundamentalizmu kod vjernika (pitanje ravne Zemlje, doslovnog tumačenja svetih tekstova, nasilja…).
Svakako, bit će zanimljivo, poručuju!

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja