Budi dio naše mreže

Nedjelja Krista Kralja ove godine u župi blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu proslavljena je posebno svečano zahvaljujući zboru ministranata te župe koji na taj dan primaju nove ministrante u zajednicu, a stariji članovi obnavljaju svoja obećanja te cijeli ministrantski zbor svečano moli molitvu posvete ministrantskog zbora Srcu Isusovu.

/ dz

Na početku misnog slavlja u 11 sati u župnoj crkvi mjesni župnik don Filip Pavlović pozdravio je na poseban način petoricu dječaka koji će biti primljeni u zbor ministranata. Kao znak da ulaze u zbor ministranata na početku misnog slavlja pred okupljenom zajednicom stariji članovi su najmlađima obukli ministrantsku odjeću i tako preuzeli odgovornost za njih kao ministranti-mentori koji će ih u njihovoj prvoj godini ministriranja pratiti primjerom, molitvom i konkretnom pomoću oko učenja ministrantskih zadataka.

Nakon propovijedi u kojoj je župnik istaknuo važnost ranog prepoznavanja onog što me zarobljava i što mi ne dopušta da vladam sobom i da Krist vlada u meni, te važnost otkrivanja slobode u daru služenja, slobode u činjenju dobra, kojoj je ministrantska služba dobar primjer, zbor ministranata je posvetio svoju službu i svoje zajedništvo Presvetom Srcu Isusovu moleći prigodnu molitvu.

Na početku euharistijske službe novi ministranti su prinijeli darove na oltar i tako započeli svoje služenje, a na kraju misnog slavlja okupljena zajednica vjernika ministrante je pozdravila velikim pljeskom i na taj način im se zahvalila za sve ono što čine za župu kroz cijelu godinu. U kratkom druženju nakon svete mise ministranti i članovi njihovih obitelji zajedno s drugim vjernicima razgovarali su o lijepim dojmovima koje su stekli prigodom ovog slavlja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja