Budi dio naše mreže

Društvena mreža Reddit služi kao forum za razne teme u kojem sudjeluje milijardu internetskih korisnika. Pomoćni biskup Los Angelesa biskup Robert Barron na mreži je pozvao "ateiste, skeptike i sve oni koji tragaju" da mu postave pitanja, a javilo se više od 9 tisuća osoba.

/ ps

Portal Church Pop izdvojio je nekoliko najboljih pitanja i odgovora biskupa Barrona s foruma Reddit. Inače, biskup Barron je isto učinio na platformi još 2018.

Ako postoji samo jedan bog, zašto je Katolicizam ispravan put?

Biskup Barron: Ne bih o tome govorio u kategorijama “ispravno” ili “neispravno”, već riječima “punina” i “sudjelovanje”. Katolicizam predstavlja puninu Božje spasonosne objave, no postoje i tragovi te punine u drugim religijama i filozofijama.

Koji je vaš stav o ženskim đakonima?

Biskup Barron: Protivim se tomu da žene postanu đakoni. To je zbog nužne povezanosti biskupa, svećenika te đakona. Svo troje sudjeluje u persona Christi. Dakle, ako žene ne mogu biti biskupi ili svećenici, ne bi trebali biti ni  đakoni. Odmah bih dodao kako Crkva nema nešto protiv žena ili želi ocrniti njihovu ulogu u Crkvi. Kako je često isticao papa Franjo, žene mogu i trebale bi imati važne vodeće uloge u Crkvi. I naravno, mogu i trebale bi postati svetice, koji su nositelji prave moći unutar tijela Kristova.

Ako bi Joe Biden sudjelovao na misi, biste li mu udijelili pričest?

Biskup Barron: Ako je u stanju milosti, može primiti pričest.

Ako bi sv. Toma Akvinski sudjelovao u ovome forumu, što biste ga pitali?

Biskup Barron: Pitao bih ga što je vidio 6. prosinca 1273., što ga je uvjerilo da sve što je do tada napisao je poput “slame” za njega.

Koji biste mi savjet dali kao ovogodišnjem krizmaniku (17 godina) koji razlučuje poziv na posvećeni život?

Biskup Barron: Bog te blagoslovio! Odi svakodnevno na misu. Moli svaki dan. I pronađi dobrog duhovnika s kojim možeš redovito razgovarati. Također bih preporučio knjigu “To Save a Thousand Souls” (Spasiti tisuće duša).

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja