Budi dio naše mreže

Brončani hrvač Antonio Kamenjašević za Hrvatsku katoličku mrežu progovorio je o putu koji ga je doveo do medalje na Europskom prvenstvu te posvjedočio koliko je zahvalan Bogu i koliko mu je važna vjera.

/ Kristina Levak

Antonio Kamenjašević mladi je osvajač medalja u jednom od najstarijih olimpijskih sportova – hrvanju – u kojem postiže vrhunske rezultate. Tako je i nedavno na Europskom prvenstvu osvojio brončano odličje u hrvanju grčko – rimskim načinom za seniore u kategoriji do 77 kg. Prvenstvo se održavalo u glavnom gradu Poljske – Varšavi.

Antonio se hrvanjem počeo baviti već kao dijete. Krenulo je sa selekcijom u školi koja se sastojala od akrobatskih elemenata kao što je salto, te bacanja koje mu se, kako je istaknuo u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu, svidjelo. Tako je već kao devetogodišnjak uz društvo i tadašnjeg trenera Marija Bračuna, pomalo zavolio hrvanje kojim se planira baviti do kraja karijere.

Vjera mi zaista pomaže, posebno u teškim trenucima

“Ovaj sport je sam po sebi težak, te zahtjeva puno odricanja, no od hrvanja sam dobio jako puno i jako puno naučio”, kaže Kamenjašević. Naglašava kako je hrvanje jedan od najboljih i baznih sportova za djecu jer će naučiti i akrobatske elemente i koordinaciju. No, ističe Antonio, kad je u pitanju vrhunski seniorski sport, uspjeh ovisi o afinitetima, te o osobnoj spremnosti na odricanja.

Antonio je i prijatelj HKR-a, te nam je pojasnio koliko mu vjera pomaže u karijeri. „Vjera mi zaista pomaže, posebno u teškim trenucima. Pomolim se prije svake borbe i nakon svake borbe, te mu zahvalim. Smatram kako je jako važno biti zahvalan, a ne se obraćati Bogu samo kad ga trebamo.”

Posebno je, kaže zahvalan Bogu, jer je živ i zdrav, te nije imao ozljeda, te što je uopće dobio priliku da trenira i što ima roditelje koji ga podržavaju i uvijek su uz njega. Zahvalan je i za djevojku koja mu je velika podrška, kao i treneri.

Brončana medalja u hrvanju je nešto što je vrlo teško ostvariti, tako da još uvijek nisam svjestan da je imam oko vrata

Do sada je Antonio osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima, 2014. srebro na Prvenstvu Svijeta za kadete, 2016. srebro na Prvenstvu Svijeta za mlađe seniore U23, te 2017. također srebro na Prvenstvu Europe za mlađe seniore U23. Brončana medalja na Europskom prvenstvu je njegova prva velika pobjeda u seniorskom uzrastu.

„Još uvijek nisam svjestan koliko je ovo veliki uspjeh. Prolaze mi kroz glavu različiti osjećaji. Kad sam krenuo na natjecanje medalja mi se činila kao cilj koji je gotovo nedostižan. Brončana medalja u hrvanju je nešto što je vrlo teško ostvariti, tako da još uvijek nisam svjestan da je imam oko vrata i trebat će mi nekoliko dana ako ne i tjedana da shvatim kako sam ostvario velik uspjeh.”

Od naših ostalih hrvača, Europskom prvenstvu su nastupili Filip Šačić, Vjekoslav Luburić i Marko Koščević, no ovog puta ispali su u ranijoj fazi natjecanja te nisu uspjeli doći do borbe za medalju.

Reprezentaciju su vodili treneri Nikola Starčević i Igor Petrenka, a za zdravlje se brinuo fizioterapeut Luka Sabljić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja