Budi dio naše mreže

Alan Hržica i "Srce Isusovo" na duhovnoj obnovi za mlade u zagrebačkoj župi sv. Mihaela

Duhovna obnova za mlade održat će se u četvrtak, 24. listopada u 19:30 u crkvi sv. Mihaela arkanđela, Kapucinska 47, Zagreb. Voditelj duhovne obnove je fra Josip Čibarić, a glazbeno je animira zajednica "Srce Isusovo".

/ Marija Pandžić

Prema riječima fra Josipa Čibarića, duhovna obnova započet će misom u 19 sati, pa će nakon toga biti slavljenje koje će animirati Alan Hržica i zajednica “Srce Isusovo”, a potom će se održati i kateheza i klanjanje pred Presvetim Oltarskom Sakramentom.

“S duhovnom obnovom u našoj župnoj zajednici započinjemo ciklus susreta mladih u novoj akademskoj i školskoj godini nakon ljetne stanke. Naime, već treću godinu održavamo ciklus duhovnih obnova za mlade od listopada do travnja. Trudimo se da se duhovni susreti održavaju svaki četvrti četvrtak u mjesecu i da gostuju poznati kršćanski bendovi. To je postala već tradicija u Dubravi jer želimo stvoriti duhovno utočište za mlade. Želimo biti što bliži Gospodinu i graditi zajedništvo”, istaknuo je u razgovoru za HKM fra Josip.

Kako je otkrio fra Josip, na prvoj duhovnoj obnovi prije tri godine bilo je 200 mladih, a na posljednjoj duhovnoj obnovi u travnju bilo je 800 mladih.

“Odaziv je sve veći i veći, što nam je velik znak da se trudimo da svaka duhovna obnova bude sve bolja”, naglasio je naš sugovornik.

Svaka duhovna obnova ima određenu temu kateheza, a u četvrtak će u sklopu kateheze fra Josip predstaviti slugu Božjeg Jacquesa Fescha za koji se vodi proces beatifikacije.

“Njegova životna priča je potresna. Fesch je od ubojice postao budući blaženik. Naime, u zatvoru mu se ukazao Isus te se njegov život stubokom promijenio”, poručio je fra Josip Čibarić.

Ključne riječi:
fra Josip Čibarić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja