Budi dio naše mreže

"Advent na Šalati" ove godine u programu HKR-a: Jedino postojano je dobro koje činimo – ono trajno ostaje!

Učenici i djelatnici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu i u ovogodišnjim okolnostima, u kojima smo svi iskusili krhkost života, nastavljaju činiti dobro – na malo drugačiji način. Naime, i ove će godine održati tradicionalni humanitarni koncert "Advent na Šalati", a prikupljeni prihod ići će Caritasu župe Pohoda Blažene Djevice Marije – Čučerje. Koncert možete pratiti u programu Hrvatskoga katoličkog radija u petak, 18. prosinca, od 18 sati.

/ Hana Kilijan

Tradicionalni dobrotvorni koncert “Advent na Šalati” Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu održava se od 2003. s religiozno-pedagoškim ciljem čuvanja i promicanja radosno-pokorničkih karakteristika došašća te čuvanja i jačanja vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta. U koncertu sudjeluju učenici, roditelji, profesori i prijatelji NKG-a. U ovogodišnjim okolnostima, u kojima smo svi iskusili krhkost života, NKG-ovci i dalje nastavljaju činiti dobro – na malo drugačiji način.

Naime, ove će godine koncert “Advent na Šalati” realizirati u suradnji s Hrvatskim katoličkim radijem i Centrom za kulturu i informacije Maksimir. Talentirani, sadašnji i bivši učenici NKG-a snimili su svoje izvedbe u kojima možete uživati 18. prosinca od 18 sati na HKR-u. Također, snimka koncerta bit će dostupna na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Foto: Screenshot

“Prijašnjih su godina naši učenici i djelatnici radili rukotvorine, a roditelji su donosili kolače i to smo prodavali u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa. Međutim, ove godine nismo u mogućnosti imati koncert kakav smo imali do sada. Zato smo u dogovoru s Hrvatskim katoličkim radijem odlučili koncert održati virtualno. Kada smo u rujnu dogovarali koncert, nismo znali kakva će biti situacija i da će se mjere toliko postrožiti. Koncert smo snimili uz poštivanje svih epidemioloških mjera”, poručila je ravnateljica NKG-a Ljuba Duvnjak.

Želimo posvjedočiti povezanost bivših i sadašnjih učenike NKG-a!

Budući da su i sami iskusili gubitke u potresu, odlučili su da prikupljena sredstva na ovogodišnjem koncertu idu za Caritas Župe Pohoda Blažene Djevice Marije – Čučerje. Naime, potres, koji je 22. ožujka pogodio zagrebačko područje, oštetio je kuće u Čučerju i okolici, a mnoge obitelji našle su se u velikim potrebama te su pomoć potražile u župnom Caritasu. Zanimljivo je i to da je sadašnji župnik u Čučerju vlč. Marko Torbar bivši učenik NKG-a.

Foto: Screenshot

“Želimo posvjedočiti povezanost bivših i sadašnjih učenike te djelatnika NKG-a. Svi smo na neki način uključeni i jedni na druge ne zaboravljamo. Čula sam se nedavno s vlč. Markom i naša glavna poruka je ta da ostajemo zajedno u vremenima u kojima jesmo te da u ovim poteškoćama znamo biti jedni drugima podrška. Vlč. Marko predano vrši svoju službu, radi i bori se. U srcima svih NKG-ovaca bi trebalo biti nastojanje oko dobra i predanost u službama u kojima jesu”, istaknula je ravnateljica NKG-a.

“Jedino što je postojano je dobro koje činimo i to trajno ostaje”, poručuju NKG-ovci koji su u ovoj godini pretrpjeli brojne materijalne gubitke, ali i ono najbolnije – gubitak mladog života njihove učenice Anamarije.

Foto: Screenshot

“Ova godina je bila teška i pretrpjeli smo velike gubitke. Najveći gubitak nam je gubitak naše Anamarije. Njezin razmatranje Lectio divina u programu koncerta pročitat će njezine dvije prijateljice iz razreda. S jedne strane smo blagoslovljeni njenim životom i njenom obitelji, ali s druge strane uvijek nam je teško o tome govoriti”, istaknula je Ljuba Duvnjak.

Pridružiti se možete i vi te svojom donacijom uljepšati blagdane potrebitim obiteljima. Sredstva možete uplati na žiro račun škole: HR8023600001101514634 s naznakom “Advent na Šalati”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja